Deze Bulgursalade met pittige zalm kan je zowel warm als koud eten. Lekker als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
Wil je nog een lekker soepje vooraf? Probeer dan eens deze Geroosterde pompoensoep met mangochutney.
Deze Bulgursalade met pittige zalm kan je zowel warm als koud eten. Lekker als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
Wil je nog een lekker soepje vooraf? Probeer dan eens deze Geroosterde pompoensoep met mangochutney.
Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.
Blancheer de broccoliroosjes en giet af.
Doe de uiringen met de azijn in een jampotje meng goed en laat even marineren.
Giet de bulgur af en doe dit in een grote schaal. Meng de bulgur met de rode uiringen, broccoli, komkommer, rode paprika, verse kruiden en citroen.
Maak aan met wat olijfolie, peper en zout en rasp van de sinaasappel.
Bestrooi de zalm met zout en bak de filets aan beide kanten in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de harissa en sinaasappelsap toe en laat even sudderen tot de zalm gaar (nog iets roze van binnen) en de saus ingekookt. Breek de zalm met een vork in stukken.
Serveer de bulgursalade op een bord met daarop de stukjes zalm en een beetje saus erover.