Het leuke van dit gerecht is dat je het warm, lauwwarm of koud kunt eten. Deze bulgursalade met pittige zalm is een verfrissend, gezond en hartig gerecht.
Pittige gekarameliseerde zalm op een bulgursalade boordevol vezelrijke granen en eiwitten. Dit lichte, maar toch hartige gerecht is eenvoudig, vullend en verrukkelijk lekker.
Is er nog iemand uitbundig enthousiast over bowl-achtige maaltijden? De combinatie van groenten, granen en vis (of tofu) spreekt mij altijd erg aan.

 

Bulgur

 

Als je (nog) niet bekend bent met bulgur, moet je dit toch echt eens proberen.
Het is een tarwe die voorgekookt, gedroogd en dan gebroken wordt. Het kookt snel en heeft een heerlijk bite en een nootachtige smaak. Het is super veelzijdig, ik voeg het graag toe aan soepen, salades en bowls om het aantal vezels in mijn menu te vergroten.
Bulgur zit ook boordevol voeding. Eén kopje bevat slechts 150 calorieën, maar liefst 8 gram vezels en bijna 6 gram plantaardig eiwit. De perfecte en gezonde vervanger voor bijvoorbeeld rijst en pasta!

 

Probeer ook eens deze heerlijke bulgur gerechten:

 

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen
Turkse bulgursalade Kisir
Bulgursalade met haring
Dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur
Risotto van bulgur met aardpeer
Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

 

Zalm

 

Maar jongens, deze zalm. Alles, van de gedurfde smaken tot de pittige buitenkant en de perfecte zachtroze binnenkant. Ik heb het in een grillpan gebakken, maar als je de buitengrill al hebt aangezet, gaat dit gerecht gemakkelijk over naar een buitenmaaltijd.
Als je een liefhebber bent van zalm, dan denk ik dat je deze salade wel lekker zult vinden.
Deze salade is een perfecte lichte zomermaaltijd. Voeg een stuk warm pitabroodje en een koud glas witte wijn toe en proost op de zomermaanden. Ah, ik kan het nu proeven. Ik denk dat het tijd is om nog een lunch te organiseren.

 

Tips:

 

Harissa vind je tegenwoordig wel in de meeste supermarkten, net zoals de ingelegde citroen. Zo niet, koop het dan bij een Turkse winkel.

 

 

Recept Bulgursalade met pittige zalm: