De klassieke smaken van pompoen, salie en ricotta worden gecombineerd in deze indrukwekkende cannelloni met spinazie en pompoen. Serveer het met een eenvoudige groene salade voor een vullende avondmaaltijd. Een heerlijk vegetarisch recept voor cannelloni met pompoen, spinazie en ricotta, rijk aan vezels, calcium en boordevol groenten. Deze vrij eenvoudig te maken vegetarische cannelloni is een speciale maaltijd, perfect om het herfstseizoen te vieren.

Cannelloni met spinazie en pompoen

 

Cannelloni

 

De Italiaanse cannelloni is de perfecte pasta om elke vulling te maken die je maar kunt bedenken. Van traditionele Bolognese saus tot lichte tomatensaus, je hebt onbeperkte vulmogelijkheden.
Cannelloni is een pastasoort in de vorm van pijpjes, dikke buisjes die je kunt vullen. Maar ik heb een beetje gesmokkeld en heb hiervoor verse lasagnevellen gebruikt. Deze kan je beleggen met de vulling en dan oprollen. Dit werkt iets makkelijker dan dat je de vulling in spuitzakken moet doen en dan de cannelloni buisjes met volspuiten.

 

Een van mijn favoriete vullingen is de combinatie ricotta en spinazie, een klassiek vegetarisch alternatief voor pasta zoals cannelloni, lasagne en ravioli. De mooie toevoeging van pompoen aan de mix van ricotta en spinazie maakt deze maaltijd chique genoeg voor een speciaal diner. Zoete aromatische pompoen combineert perfect met de delicate smaken van ricotta en spinazie.
Om dit klassieke cannellonirecept een stuk lichter en gezonder te maken, laat je de bechamelsaus achterwege en kies je voor een delicate ricotta.

 

Voor nog pastagerechten uit de oven kan je ook deze maken:

 

Sloppy Joe pasta uit de oven
Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen
Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven
Lasagne alla Bolognese
Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

 

Tips:

 

Voor dit recept heb je een ovenschaal nodig van 30 x 22 centimeter.
Houd er ook rekening mee dat het gerecht diep genoeg moet zijn om niet alleen de cannelloni te kunnen bevatten, maar de saus er bovenop.

Je kunt ook de pompoen en spinazie door het ricottamengsel mengen en hiermee de rolletjes vullen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Cannelloni met spinazie en pompoen: