Deze salade met mini bietjes, makreel en rode ui is een zomers voorgerecht voor vier personen of hoofdgerecht voor twee personen. Ik had nog wat van de schattige mini bietjes over van een Tarte tatin met rode bietjes. Deze heb ik in een salade verwerkt.
Bietjes, appel en makreel is een goede combinatie bij elkaar.
Als je geen mini bietjes kunt vinden, gebruik dan gewone gekookte bietjes. Of als je losse rauwe bietjes bij de groenteboer ziet liggen, zoek hier dan de kleinste uit en rooster ze gaar in de oven of kook ze gaar.
Daarna is deze salade binnen een paar minuten klaar. Het is gezond, glutenvrij en zuivelvrij, dus perfect voor gezondheidsbewuste mensen! Serveer het met stokbrood of ciabatta.

 

Bietjes*

 

Tegenwoordig kan je deze mini bietjes gekookt bij de AH kopen. Ik had ze rauw gekocht en zelf gepoft in de oven. Als je bietjes poft in de oven, krijgen ze nog meer smaak. Hoe je dat doet kan je hier lezen.
Maar als jij daar geen zin in hebt, koop dan de gekookte bietjes in plastic verpakking in de supermarkt.

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

 

Makreel

 

Er is de laatste tijd veel aandacht voor makreel en dat is niet voor niets. Makreel is namelijk een gezonde vette vis. Daarnaast is de vis heerlijk en duurzaam. Makreel bevat veel omega-3 vetzuren wat goed is voor ons. Er wordt zelfs aangeraden om twee keer per week een (vette) vis te eten.
Ik heb voor de salade gerookte makreel gebruikt. Deze kan je in z’n geheel of in filets kopen.
Behalve makreel is zalm of haring ook een lekkere vette vis.

 

Tips:

 

Door de rode ui in dunne ringen te snijden en ze daarna te marineren in citroensap, krijg je een mooie roze ui en gaat het hele scherpe van de ui eraf en blijven er frisse uienringetjes over voor in de salade. Deze uienringen zijn ook heerlijk in een andere salade of als ‘pickle’ over een zelfgemaakte hamburger. Probeer het eens.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Salade met mini bietjes, makreel en rode ui: