Deze Salade met mini bietjes, makreel en rode ui is een zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen. Ik had nog wat van de schattige mini bietjes over van een Tarte tatin met rode bietjes. Deze heb ik in een salade verwerkt.
Bietjes, appel en makreel is een goede combinatie bij elkaar.
Als je geen mini bietjes kunt vinden, gebruik dan gewone gekookte bietjes. Of als je losse rauwe bietjes bij de groenteboer ziet liggen, zoek hier dan de kleinste uit en rooster ze gaar in de oven of kook ze gaar.

 

Door de rode ui in dunne ringen te snijden en ze daarna te marineren in citroensap, krijg je een mooie roze ui en gaat het hele scherpe van de ui eraf en blijven er frisse uiringetjes over voor in de salade. Deze uiringen zijn ook heerlijk in een andere salade of als ‘pickle’ over een zelfgemaakte hamburger. Probeer het eens.

 

Bietjes poffen

 

Als je bietjes poft in de oven, krijgen ze nog meer smaak. Hoe je dat doet kan je hier lezen.