Deze heerlijke romige kip met spekjes en paddenstoelen is een makkelijk te maken gerecht. Een ideaal gerecht om op een doordeweekse dag te maken. Het is een eenpansgerecht, dus je hebt ook niet zoveel afwas. Hoe fijn is dat.

 

Kipfilet

 

Kipfilet is een mager en verantwoord stukje vlees. Het is daarom waarschijnlijk ook het meest gegeten stukje vlees. Het is niet duur, gemakkelijk, snel klaar en ontzettend veelzijdig. Geen botjes erin, dat vindt iedereen ook wel prettig. Kipfilet komt van de borst van de kip. Let bij het kopen wel erop dat je een beter leven kipfilet koopt.

 

Voor dit gerecht heb ik de kipfilet platgeslagen. Hiervoor kan je het beste kipfilets hebben zonder het haasje eraan. Mocht er een haasje aanzitten, snijd dit er dan af en gebruik het voor een ander gerecht of vries het in voor later. Door de filets plat te slaan is het heel snel gaar. Je gaart de filets overigens in de saus, waardoor je een mals stukje vlees krijgt wat niet droog is (als je het tenminste niet te lang laat garen).

 

Spekjes, knoflook en paddenstoelen geven de saus lekker veel smaak. En dat doet de balsamico ook. Neem wel een lekkere en goede balsamico voor dit gerecht en laat het eerst helemaal inkoken voordat je de rest er weer bij doet in de pan.

 

Ben jij ook een liefhebber van kipfilet, dan heb ik nog wel een paar lekkere recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Hasselback kipfilet met paddenstoelen
Kipfilets in een romige honing mosterdsaus
Kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney
Kipfilets met dragonsaus
Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

 

Wat eten we erbij?

 

Je kunt bij dit gerecht witte rijst serveren of orzo, pasta of een lekkere groentepuree zoals een pompoenpuree, aardpeerpuree of wortelpuree.
Ik heb er een gekookte orzo bij geserveerd met wat balsamico en lenteuitjes erdoor. Dat was erg lekker.

 

 

Recept Kip met spekjes en paddenstoelen: