Deze kruidige pompoen fritters met chilisaus zijn lekker als een snack of als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Fritters, beignets, rösti van pompoen of pompoenkoekjes, maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn gewoon superlekker. En zijn ze niet prachtig mooi oranje? Die spatten toch van het bord af.

 

Fritters

 

Fritters zijn een soort kleine pannenkoekjes, die meestal gemaakt worden van groenten. Ze kunnen zowel hartig als zoet gemaakt worden. Het is een ideale manier om restjes groenten op te maken. Ze snijd ze fijn of raspt ze en mengt ze door een beslag. Breng het op smaak met verse kruiden of specerijen en je hebt een heerlijk hapje gemaakt.
Ideale groenten om fritters te maken zijn natuurlijk pompoen, maar ook courgette, wortel, rauwe rode biet, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel of maïs.
Ze worden gebakken in olie en zijn daardoor lekker knapperig van buiten. Klinkt goed toch?
Dus heb jij nog wat van deze groenten in de koelkast liggen, maak er dan eens fritters van.

 

Pompoen

 

Ik had nog een ‘fles’ van een flespompoen liggen. Het bolle gedeelte had ik gebruikt om blokjes van te maken voor een gerecht. Nou goed idee om dit stuk pompoen te gebruiken voor dit heerlijke hapje. Het zijn er alleen wel erg veel geworden, dus je kunt het recept ook halveren.
Ik ben gek op pompoen en daarom kan je heel veel pompoenrecepten vinden op de site. Van pompoenmousse, smoothie, soep, taart tot Gegrilde pompoensteaks met feta, cranberries en dukkah.

 

Tips:

 

De zoete chilisaus* die ik erbij geserveerd heb, is zelfgemaakt. Helemaal niet moeilijk om te doen en zoveel lekkerder. Wil jij die chilisaus ook eens proberen, dan vind je hier het recept.
Als je niet van koriander houdt, vervang dit dan peterselie of bieslook. Of je gebruikt wat meer lente-ui.
De Parmezaanse kaas geeft extra smaak aan de fritters en het zorgt ervoor dat tijdens het bakken de pompoenrasp aan elkaar blijft plakken.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kruidige pompoen fritters met chilisaus: