Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.

 

Scrambled eggs

 

Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een vrij eenvoudig en snel te maken gerecht wat meestal als ontbijt gegeten worden. Maar eigenlijk is het ook lekker als lunch of diner. Zeker als je het op deze manier maakt met de zalmforel en een salade ernaast.

 

Maar het bereiden van de perfecte scrambled eggs is wel een kunst. Ze moeten niet te gaar gebakken worden, dat is niet lekker. Het is de bedoeling dat het lekker smeuïg is.
En het is belangrijk dat je verse eieren hiervoor gebruikt.
Allereerst breek je de eieren in een kom en klop ze op met een klein beetje melk of room.
Neem een goede antiaanbakpan en laat hierin de boter smelten.
Giet de geklutste eieren erin en spatel (niet roeren) voorzichtig het eimengsel in de pan.
Zet het vuur lager en blijf spatelen tot de eieren net gestold zijn. Laat het vooral niet aanbakken aan de bodem, je wilt dat de scrambled eggs mooi geel blijven.
Haal het dan uit de pan, anders blijven ze doorgaren. Breng op smaak met peper en zout.

 

Zalmforel

 

De zalmforel wordt ook wel regenboogforel genoemd. En dat is eigenlijk een betere naam voor deze vis, want het is geen familie van de zalm. Maar omdat het visvlees oranje is, hebben ze het zalmforel genoemd. Maakt niet uit hoe het heet, deze gerookte zalmforel was super lekker. Als je dit niet kunt vinden, kan je het vervangen door gerookte zalm of gerookte forel.

 

Brood

 

Het lekkerst is om het brood zelf te snijden in dikke plakken. Ik mocht een heerlijk Frans knipbrood van bakkerij het Zonnelied uit Zeewolde ontvangen en heb dit brood gebruikt voor dit gerechtje.

 

Waterkers

 

Waterkers is een groene bladgroente en wordt meestal als sla gegeten. Het is een pittig blaadje en dat komt omdat het plantje familie is van de radijs en tuinkers. Het is een gezonde groente, het zit namelijk vol met vitamines, ijzer en calcium.
Behalve als salade kan je waterkers ook verwerken in een soepje, pesto of rauw door een stamppot.
Als je geen waterkers kunt vinden in de supermarkt, kan je dit vervangen door rucola of veldsla.

 

 

Recept Toast met scrambled eggs en zalmforel: