Deze winterminestrone met pesto is een Italiaans recept voor een lekkere vegetarische soep! De soep zit boordevol met verse groenten, bonen en pasta, gekookt in een hartige bouillon. Hierdoor bevat de supergezonde soep lekker veel vezels en smaak! Het is een stevig en vullend gerecht dat perfect is voor een winterse maaltijd. En het is lekker op elk moment van de week! Dit is het recept voor een goede minestronesoep!

 

Minestrone

 

Dit stevige en hartverwarmende gerecht is ook de perfecte maaltijd voor als je veel mensen aan tafel hebt. Zet een grote warme pan op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Serveer lekker stevig brood erbij om in de soep te dopen.
Kinderen zijn dol op de milde smaak van deze minestronesoep en met al zijn kleurrijke ingrediënten zullen ze niet eens weten hoe voedzaam het eigenlijk is. Budgetvriendelijke minestronesoep is ook een geweldige tijdsbesparing, het kan in minder dan 35 minuten op tafel staan.

 

Ingrediënten

 

Groenten zoals prei, bleekselderij, wortel, uien en kool geven minestrone kleur, textuur en geweldige smaak. Minestronesoep is ook perfect om overgebleven groenten op te maken. Gesneden champignons, courgette, in blokjes gesneden wortel, zoete aardappelen, maïs, gesneden koolsoorten** zoals boerenkool, savooiekool of palmkool kunnen eraan worden toegevoegd.

 

De cannellini bonen voegen een boost aan vezels toe en maken de soep voedzaam. Bonen uit blik zijn het fijnst omdat ze niet eerst geweekt hoeven te worden. Zwarte bonen, kidneybonen, limabonen of een combinatie van bonen kan je ook gebruiken.

 

Gebruik een kleine pastasoort* in deze soep, zoals bijvoorbeeld orzo of detalini. Detalini is een korte buisvormige pasta die meestal wel gebruikt wordt in dit recept. Als je deze pasta niet vinden kunt, gebruik dan kleine elleboogmacaroni.
Rijst wordt soms toegevoegd aan een klassieke minestrone, wit, bruin of langkorrelig werkt allemaal. Zorg ervoor dat de rijst voorgekookt is.

 

Eiwitten: zoals vermeld is dit een vegetarisch recept, maar desgewenst kan je vlees aan de minestronesoep toevoegen. Zoals restjes gekookt of gegaard kip, ham, gehaktballetjes, spekjes, etc.

 

En ik heb nog meer heerlijk vullende soepen voor jullie, zoals bijvoorbeeld deze:

 

Noedelsoep met kipgehaktballetjes
Ravioli tomatensoep met balletjes
Kikkererwten kokos kerriesoep
Turkse tomatensoep
Romige gele erwtensoep

 

Hier vind je het recept voor de pesto***

 

 

Recept Winterminestrone met pesto: