Waar ’s winters een kruidige en warme Chai Latte ons verwarmd, is deze Frozen Chai Latte een heerlijke koude drank voor op een warme dag.
Chai Latte komt oorspronkelijk uit India (en omliggende landen). Chai betekent thee en latte is natuurlijk de melk erin. En dit is niet zomaar een thee, maar een heerlijke thee getrokken van specerijen zoals kaneel, kardamom, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat.
De Chai latte is ontzettend populair en staat op menig kaart van koffietentjes.

 

Omdat ik in de weken na mijn gastric sleeve geen eten verdroeg (ook niet gepureerd), heb ik heel veel gedronken. Alleen water en thee ging niet zo goed. Maar toch had ik zin in thee! Omdat het erg warm was heb ik deze variatie gemaakt om te kijken of dit wel ging. Koffie met (soja)melk lukte namelijk wel.

 

Chai kruidenmix

 

Je kunt de Chai kruidenmix zelf maken (hier vind je het recept ervoor) of je zet een sterke thee van Chai theezakjes. Ik heb de Chai thee van Celestial Seasonings de India spice gebruikt. Deze vind ik namelijk erg lekker.
Bedenk wel ruim van te voren dat je deze Frozen Chai Latte wilt maken, je moet de thee namelijk eerst zetten en dan laten afkoelen en invriezen.
En je hebt wel een hele goede blender nodig die ijsblokjes kan ‘crushen’.