Waar ’s winters een kruidige en warme Chai Latte ons verwarmd, is deze Frozen Chai Latte thee een heerlijke koude drank voor op een warme dag.
Chai Latte komt oorspronkelijk uit India (en omliggende landen). Chai betekent thee en latte is natuurlijk de melk erin. En dit is niet zomaar een thee, maar een heerlijke thee getrokken van specerijen zoals kaneel, kardemom, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat.
De Chai latte is ontzettend populair en staat op menig kaart van koffietentjes.

 

Omdat ik in de weken na mijn gastric sleeve geen eten verdroeg (ook niet gepureerd), heb ik heel veel gedronken. Alleen water en thee ging niet zo goed. Maar toch had ik zin in thee! Omdat het erg warm was heb ik deze variatie gemaakt om te kijken of dit wel ging. Koffie met (soja)melk lukte namelijk wel.

 

Je kunt dit drankje ook een Chai thee mocktail of een smoothie noemen. Het is namelijk een romig drankje op basis van de Chai thee. Zet er wel een hele sterke Chai thee, zodat deze smaken goed te proeven zijn. Laat de thee dan koud worden.

 

Chai kruidenmix

 

Je kunt de Chai kruidenmix zelf maken (hier vind je het recept ervoor) of je zet een sterke thee van Chai theezakjes. Ik heb de Chai thee van Ce¬les¬ti¬al Sea¬so¬nings de In¬dia spi¬ce gebruikt. Deze vind ik namelijk erg lekker.
Bedenk wel ruim van tevoren dat je deze Frozen Chai Latte wilt maken, je moet de thee namelijk eerst zetten en dan laten afkoelen en invriezen.
En je hebt wel een hele goede blender nodig die ijsblokjes kan ‘crushen’.

 

Drankjes gemaakt van thee

 

En ik heb nog meer heerlijke drankjes welke gemaakt zijn van een thee. Probeer ook eens deze:

Verfrissende groene ijsthee met vlierbloesemsiroop en munt
Lapsang souchong ijsthee met kokoswater
Peren ijsthee
Hibiscus ijsthee
Chai bubble tea
Aardbei en hibiscus mocktail
Gin tonic met butterfly pea thee
IJsthee met een tic
Hibiscus thee cocktail
Rum cocktail met chai thee

 

 

Recept Frozen Chai Latte: