Een simpele pastasalade, maar oh zo feestelijk en lekker. Deze orzo salade met gerookte zalm en aspergetips maak je supermakkelijk en snel klaar. Een salade met veel smaak en een lekkere dressing met een citroenkick. Dit wil je proberen!

 

Orzo

 

Orzo is een pastasoort maar het lijkt op rijst. Ik vind het een heerlijke pasta en gebruik het ook regelmatig. Je kunt het in zoveel gerecht verwerken en het voordeel van deze pasta is dat het snel gekookt is. Je vindt deze pasta in de supermarkten bij de pastasoorten onder de naam riso of orzo. Meestal koop ik het in een Turkse winkel, daar is het veel goedkoper.
En als je dan toch zo’n zak orzo koopt, kan je er ook nog deze Eenpansgerecht kip met orzo en prei, Rode bieten orzotto met balsamico of Pilaf van orzo mee maken.

 

Pastasalade

 

Deze pastasalade is lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld. Een heerlijke zomerse salade, drink er een lekker glaasje rosé of witte wijn bij. Je kunt de salade al ver van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Maar de salade is het lekkerst als je deze op kamertemperatuur serveert, haal het daarom op tijd uit de koelkast. Dan komen de smaken het beste tot zijn recht.

 

Mocht je geen aspergetips kunnen vinden, vervang dit dan door andere groenten zoals peultjes, boontjes, doperwten en/of sojaboontjes.

 

Je zou er zelfs een warme pasta van kunnen maken. Vervang de komkommer door courgette en bak deze even in een pan. Gebruik room in plaats van sour cream (zure room) en meng dit dan door de warme pasta.

 

Gerookte zalm

 

De gerookte zalm komt bij ZalmvanUrk vandaan. Hier kan je koud gerookte, warm gerookte en verse zalm heel simpel online bestellen. Deze zalm wordt heel gemakkelijk en vers thuisbezorgd.
Ik moet zeggen dat de gerookte zalmen van hun toch wel de lekkerste zijn die ik tot nu toe geproefd heb.

 

Tip:

 

Mierikswortel is een hele goede match met de zalm. Mocht je niet hiervan houden, vervang het dan door mosterd.

 

 

Recept Orzo salade met gerookte zalm en aspergetips: