Deze jerkmarinade kan je voor kip, varkenshaas of zelfs visfilets gebruiken. Ook lekker op de barbecue. In deze kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen wordt de specerij piment gebruikt. Piment is een echte smaakmaker. Piment oftewel Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice (alles-kruid). De specerij heeft een aangenaam warm en kruidig aroma, de smaak doet een beetje denken aan een heerlijke mix van kruidnagel, nootmuskaat, foelie, kaneel en peper. Piment is niet pikant. Piment werd door Columbus gevonden in Jamaïca en is dan ook een essentieel ingrediënt in de meeste Jamaïcaanse ‘jerk’ kruidenmixen. Het is een van de belangrijkste ingrediënten uit de Caribische keuken.
Traditioneel werd deze specerij veel gebruikt in desserts en bij zoete gerechten. Maar piment is ook lekker in stoofpotten, in diverse vleesgerechten en om als specerij te gebruiken bij het inmaken.
Serveer er eventueel nog een lekkere groene salade bij.
Ook zo gek op bijzondere kipgerechten? Probeer dan deze Kippenbouten met 7-kruidenmix