Deze rabarber tarte tatin is een eenvoudige manier om een Franse klassieker op tafel te toveren met ons favoriete seizoensfruit. Dit is een eenvoudig en absoluut fantastisch dessert! Je kunt een grote tarte tatin maken, of eenpersoonstaartjes zoals ik nu gedaan heb.
Ik ben dol op rabarber, op welke manier dan ook, vooral als dessert gecombineerd met iets boterachtigs zoals gebak. Het vet helpt de zuurheid van rabarber heel goed te doorbreken. Ik hou ook van de bloemige geur, die heel goed past bij soortgelijk zoet, geurig gebak. Klassieke tarte tatin met rabarber is het makkelijkste en lekkerste dessert van het seizoen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

 

Rabarber

 

We hebben geduldig gewacht tot seizoens-wonder rabarber weer te koop was. Klassieke rabarber tarte tatin is een must in het rabarberseizoen. In april tot en met juli is rabarber weer in het seizoen (uit volle grond) en er is geen betere combinatie dan suiker, boter en rabarber.
Koop mooie rode en stevige stengels en hoe roder de rabarber is, hoe zoeter deze is.

 

De Fransen zijn grote rabarberfans. Ze bewaren het in jam, stomen het in compotes en maken natuurlijk veel rabarbertaarten in de zomer. Frankrijk heeft ook een ongelooflijk aanbod aan bereide gerechten met rabarbersmaak, waaronder yoghurt, sap, thee en natuurlijk taarten.
De Fransen zijn ook dol op hun tarte tatins. Zoete, glinsterende omgekeerde taarten worden gemaakt door de topping (traditioneel appels) op een bedje van karamel te bakken met de korst erop.
Ik ben er dol op hoe de omgekeerde tarte tatin, die de rabarber verzacht tot een sluier van sappige, zuurzoete, heerlijkheid die smelt in je mond.

 

Ben jij ook zo dol op rabarber? Dan heb ik nog meer heerlijke rabarberrecepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke:

 

Rabarber en aardbeien cobbler
Custardmousse met rabarber
Rabarber aardbeienjam
Kersen en rabarbersmoothie
Rabarber en aardbeienijs
Tiramisu met rabarber
Chutney van rabarber
Rabarber kokos amandelcake
Gin Tonic met rabarbersiroop
Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

 

Tips:

 

Je kunt het taartje serveren met een dot slagroom, mascarpone, vanille-ijs of Griekse yoghurt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rabarber tarte tatin: