Voor deze Rabarber tarte tatin rooster je eerst de rabarber in de oven en maak je er dan een tarte tatin van met bladerdeeg en honing.
Nog een recept met rabarber proberen, dan is deze rabarber smoothie vast iets voor jou.
Voor deze Rabarber tarte tatin rooster je eerst de rabarber in de oven en maak je er dan een tarte tatin van met bladerdeeg en honing.
Nog een recept met rabarber proberen, dan is deze rabarber smoothie vast iets voor jou.
Zet de oven aan op 190°C.
Neem 4 kleine ovenschaaltjes en vet deze in met boter.
Rol de bladerdeeg eventueel uit past en snijd een cirkel uit tot iets groter dan de schaaltjes.
Prik wat gaatjes in het bladerdeeg en leg de vellen in de koelkast.
Rooster de hele rabarberstengels met een beetjes rietsuiker op een bakplaat, totdat de stengels enigszins zacht en buigbaar zijn. Rol de stengel dan op in een schaaltje.
Verhit de boter met de honing, vanille, sinaasappelrasp en granaatappelsap in een pannetje en verdeel dit over de rabarber in de schaaltjes.
Leg het deeg op de rabarber in het schaaltje en vouw het overtollige deeg erin.
Maak in het midden van het bladerdeeg een klein (stoom)gaatje.
Bak de tarte tatin ongeveer 20-30 minuten goudbruin in de hete oven.
Als de taartjes klaar zijn haal je deze uit de oven en laat nog 5 minuten staan.
Leg een bordje op het schaaltje en draai alles in een keer voorzichtig om.
Serveer het taartje met een dot slagroom of Griekse yoghurt.