Ik ben dol op deze romige kippensoep met zoete aardappel en zwarte rijst! Het is gezond, het is stevig, lekker vullend en verwarmend.
Ik heb nog meer variaties op kippensoep, maar ik heb er geen een met zoete aardappelen. Omdat ik een grote zoete aardappelliefhebber ben, kon ik het niet laten om een lekker vullend kippensoeprecept met zoete aardappel te maken. Ik heb er ook nog andere groenten in verwerkt die ik bij de hand had, waaronder ui, wortel en selderij, om er een hele dikke en hartige kippensoep van te maken. Eentje die die bijna grenst aan een stoofpot met veel texturen en smaken in elke hap.

 

De zoete aardappelen en de wortel voegen een natuurlijke zoetheid toe aan deze soep waar ik absoluut dol op ben. Ik heb er ook een scheut room in verwerkte om het romig te maken.
Deze kippensoep is zo geruststellend en heeft prachtige smaaklagen dat je zou denken dat je deze soep urenlang aan het sudderen was.
Maar in werkelijkheid is de soep snel klaar nadat de kipfilet gegaard is. Dit kan je eventueel de avond ervoor doen, zodat je op de avond zelf snel klaar bent.
Hierdoor is het een perfect doordeweeks diner, vooral als het koud weer is. Want deze soep verwarmt je van binnenuit!

 

Maken

 

Als het gaat om het bereiden van soep, ben ik een groot voorstander van het gebruik van wat je in huis hebt. In het geval van deze soep waren de meeste ingrediënten al in mijn koelkast of voorraadkast en moesten eigenlijk worden gebruikt.
Het mooie van al mijn soeprecepten is dat de ingrediënten altijd heel flexibel zijn, je kunt de groenten vervangen door andere groenten die je op voorraad hebt.

 

Begin met het pocheren van de kipfilets. Je brengt de bouillon met smaakmakers en groenten aan de kook en laat dan in de hete bouillon – van het vuur af – de kip heel langzaam garen. Het voordeel hiervan is dat je super sappige kipfilets krijgt.
Daarna kan je de soep gaan maken volgens onderstaand recept.

 

Tips:

 

Ik heb voor deze soep zelfgemaakte kippenbouillon gebruikt. Maar je kunt het ook van potten bouillon of een bouillonblokje maken.

Als je de bouillon en de soep aan het einde proeft en deze helemaal vlak, saai of flauw smaakt, heeft hij meer zout nodig. Wees niet bang om dat toe te voegen.

Als je de kipfilets niet wilt pocheren, kan je overgebleven gegaarde kip gebruiken.

Als je vet en calorieën probeert te besparen, of dit maakt voor iemand met een zuivelallergie, kan je de room gerust achterwege laten.

Heb jij nog gekookte witte of zilvervliesrijst in de koelkast, kan je dat ook gebruiken.

Nog meer lekkere kippensoeprecepten zijn:

Kerrie kippensoep met kokosmelk
Romige kippensoep met tortelloni
Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt
Spinazie witte bonensoep met kip en maïs

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Romige kippensoep met zoete aardappel: