Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt gegeten als ontbijt . Ik heb een heerlijke Shakshuka met bulgur, avocado en feta recept voor jullie.
Naast dat het veel in Noord-Afrikaanse en Arabische landen wordt geserveerd (onder andere Tunesië, Libanon, Marroko, Israël en Egypte) zien we het ook in heel veel andere gebieden. Zo kent Turkije bijvoorbeeld menemen wat op praktisch hetzelfde neerkomt, Spanje de pisto manchego en Mexico het onbijtgerecht huevos rancheros.
Serveer er bulgur door en het is een complete maaltijd . Je kunt een grote pan shakshuka bereiden of maak een klein pannetje voor jezelf.
In plaats van gekookte bulgur kan je ook rijst, farro, quinoa, o.i.d. gebruiken in dit gerecht.
Bulgur
Heb je de smaak van bulgur te pakken? Probeer dan ook eens deze Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade