Ik heb al diverse recepten van verschillende soorten granola op de site staan. Maar deze granola met tahin en honing is zo goddelijk lekker, dit recept moest ik gewoon ook met jullie delen. Granola wordt soms beschouwd als gezonde ontbijtgranen en vaak is het veelzijdig, smaakvol en boordevol eiwitten, vezels en voedingsstoffen. Maar laat je niet misleiden, want niet alle granola is hetzelfde, die in de supermarkten is vaak niet zo gezond. Maar dit is een verantwoorde granola, een recept gemaakt met haver, noten en fruit, gezoet met honing en de tahinpasta dient als smaakvol bindmiddel.

 

Tahin

 

Ik ben al heel lang fan van tahin oftewel tahini en heb jaren geleden al de smaak te pakken gekregen op Ibiza. Er zijn heel veel verschillende tahini merken en de een is wat lekkerder dan de ander. Ik heb nu een pot gekocht met een lekkere vloeibare tahin bij een Turkse supermarkt. Ben benieuwd of deze na verloop van tijd ook nog vloeibaar blijft.

 

Tahin is een pasta gemaakt van geperste geroosterde sesamzaadjes, je kunt het een beetje vergelijken met pindakaas. Je kunt het in zoete en hartige gerechten verwerken, van desserts, koekjes tot dipsauzen.
Tahin kan dienen als vervanging voor eieren, mayo, kaas en room, waardoor het een go-to-vervanger is voor veganistische recepten.

 

Ook zo gek op tahin? Nou dan heb ik diverse recepten met tahin erin voor jullie:

 

Slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus
Roergebakken palmkool met tahin
Vegetarische noedels met tahinsaus
Bloemkoolsoep met tahini en sesam
Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter
Groene kruiden tahinsaus
Kokos tahinfudge
Tahin amandelkoekjes
Chocolade tahin truffels met kokos
Mokkamousse met tahinslagroom
Tahinsmoothie
Chocolade tahin truffels met gepofte quinoa

 

Gedroogd fruit*

 

Gebruik als gedroogd fruit bijvoorbeeld cranberries, rozijnen, dadels, vijgen of een combinatie hiervan in deze granola.

 

Tip:

 

Als je de honing vervangt door agavesiroop of maple syrup, dan maak je er een vegan granola van.

 

 

Recept Granola met tahin en honing: