Deze Wortelcurrysoep met korianderpesto is een lekker soepje voor het najaar of in de winter met kruidige Madras smaken en gember. De korianderpesto maakt het helemaal af.
En dan een heerlijke broodpudding met kersen en chocola na?
Deze Wortelcurrysoep met korianderpesto is een lekker soepje voor het najaar of in de winter met kruidige Madras smaken en gember. De korianderpesto maakt het helemaal af.
En dan een heerlijke broodpudding met kersen en chocola na?
Bak de ui ongeveer 5 minuten in een pan met wat olie. Voeg dan de knoflook, gember en currypasta toe, roer dit goed door en bak nog een minuut of twee.
Voeg dan de wortelen toe en bak dit 2 minuten al roerend op een hoog vuur. Doe dan de bouillon, honing en wat zout en peper toe en laat dit zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn geworden (ongeveer 40 minuten).
Maak ondertussen de korianderpesto door de koriander, rode peper, knoflook en cashewnoten in een blender te pureren. Voeg zoveel olie toe tot er een vloeibare pesto ontstaat.
Pureer de wortelen en bouillon in de blender tot een smeuïge soep. Schenk de soep weer in de pan en verwarm dit nog even en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in een kom of diep bord met een lepel yoghurt of room erop en druppel de korianderpesto erover. Lekker met naanbrood erbij.