Heerlijk de gekleurde wortelen en bietjes liggen weer bij de groenteboer in de winkel. Nou ik heb ze allemaal gekocht en van de gele wortelen heb ik deze heerlijke Wortelcurrysoep met korianderpesto gemaakt. Ik heb madras currypasta verwerkt in de soep en daarbij een kruidige korianderpesto gemaakt. Lekker naanbrood erbij en je hebt een complete maaltijd. Dit wil je proberen!

 

Als je van een beetje pit houdt, gebruik dan hete Madras currypasta of -poeder in dit recept. Serveer als lichte lunch, als voorgerecht of voor het avondeten.
Vol met de smaak van aardse zoete wortelen en gekruide curry, deze soep is een genot voor een koele herfst- of lenteavond.

Wortelcurrysoep met korianderpesto

 

Wortelsoep

 

In wezen is het een traditionele wortelsoep, maar deze versie bevat een paar Indiaas geïnspireerde smaken. Bloemige gember vermengen zich met aardse, zoete wortels en heerlijk currykruiden. Zijdezacht gekookte wortels creëren een gladde en luxueuze textuur met behulp van een blender. En garneer de bowls met een lekkere korianderpesto en een scheutje yoghurt of kokosmelk.

 

Gele wortelen zijn de ster van deze show, dus zorg ervoor dat je smaakvolle, zoete wortels gebruikt.
Uien en knoflook vormen een hartige basis.
Verse gemberwortel voegt samen met madras currypasta een levendige kick toe.
Kook deze in kokosolie voor een veganistische versie.
Voor het vocht kun je een zelfgemaakte groentebouillon gebruiken. Maar de alleseters kunnen kippenbouillon gebruiken. Ik heb het op beide manieren gemaakt en ze zijn allebei even goed. Als de bouillon zout is, wacht dan tot het einde om de afgewerkte soep naar uw smaak te zouten.

 

Maak een grote portie van deze geruststellende soep klaar en je hebt de hele week restjes. De smaken worden beter naarmate de soep in de koelkast staat. Je kunt de toppings veranderen om de boel te mixen. Het beste van alles is dat het super eenvoudig in elkaar te zetten is.

 

Meer wortelsoeprecepten:

 

Zoete aardappel en wortelsoep
Geroosterde wortelsoep
Pastinaak en wortelsoep met baharat
Rode wortel en paprikasoep
Pompoen, wortel, pastinaak curry soep
Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache
Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt
Paarse wortelsoep
Koude wortelsoep met korianderpesto

 

Tips:

 

Deze soep is lekker met zelfgemaakt naanbrood.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Wortelcurrysoep met korianderpesto: