Een levendige, mooie en gemakkelijk te maken salade! Deze geroosterde citrussalade met avocado is niet alleen prachtig, maar explodeert ook van citrussmaken en heel veel lekkers. Gemaakt met een mix van citrusfruit, romige avocado en verse kruiden. En deze verfrissende salade is binnen 15 minuten klaar!

 

Citrus

 

Vooral dit seizoen ben ik geobsedeerd door bloedsinaasappelen. Hoewel ik altijd fan ben geweest van citrusvruchten, is er iets heel speciaals aan de karmozijnrode tint van bloedsinaasappelen.
Gebruik een verscheidenheid aan verse citrusvruchten. Omdat de citrus de ster van de salade is, moet je ervoor zorgen dat je op zijn minst een paar verschillende soorten gebruikt voor smaak en variatie. Maar mijn persoonlijke favoriet is bloedsinaasappel, sinaasappel of citroen.

 

Door de dunne plakjes te grillen in een antiaanbakpan, krijg je een nog intensere citrussmaak. En geloof me …. gegrilde citroen is erg lekker! Je kunt het fruit dan met schil en al eten. Boen de schil wel van tevoren even goed schoon.

 

Dit gecombineerd met romige plakjes avocado, veldsla, verse kruiden en een scheutje vinaigrette is één van mijn favorieten!

 

Avocado

 

Zorg er bij het kopen van een avocado voor dat je voorzichtig in het steeluiteinde van de avocado kunt drukken. Zo weet je dat hij perfect gerijpt is. Als het stevig is, is het nog niet klaar om van te genieten.

 

Variaties

 

Wat ik het leukst vind aan deze salade is hoe eenvoudig het is met een handvol ingrediënten. Maar er zijn zoveel manieren waarop je het kunt aanpassen en de smaak van deze geroosterde citrussalade met avocado kunt verbeteren.

Hier zijn enkele van mijn favorieten:

Gepofte bieten, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de salade.
Geroosterde noten, voeg extra pistachenoten, amandelen of hazelnoten toe aan de salade.
Verse kruiden, hoewel ik in dit recept verse munt en koriander gebruik, smaakt verse basilicum of peterselie ook heerlijk!
Verse geitenkaas is heerlijk erbij en geeft deze salade een hartige smaak.
Dit zijn slechts enkele manieren waarop je deze eenvoudige salade kunt aanpassen.

 

Voor nog meer heerlijke saladerecepten met fruit, ga naar:

Gestoofde peer salade met blauwe kaas
Bietjes salade met kersen en burrata
Witlofsalade met appel en kaas
Haringsalade met courgette en mango
Bietensalade met bloedsinaasappels
Salade met burrata, bresaola en abrikozen
Winterse salade met citrus en blauwe kaas
Chinese koolsalade met mandarijn
Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt
Salade met bietjes, vijgen en feta
Haring rode bietsalade met appel en dille

 

Recept Geroosterde citrussalade met avocado: