Ik zit vanwege mijn operatie nog steeds aan de vloeibare voeding. Manlief kookt een soort voor zichzelf. Hij heeft boodschappen gedaan op de markt en kwam met gekleurde bietjes thuis. De laatste van het seizoen denk ik. Ik ga een vegetarisch gerecht maken zei hij. Oja vroeg ik hem? Wat ga je dan eten, alleen bietjes? Ja zei hij. Dus ik zeg tegen hem dat dit geen volwaardige ‘vegetarische’ maaltijd is. Wat moet er dan bij, vraagt hij. Nou kijk maar eens in de voorraadkast. Ik zou iets van bulgur of pasta erbij doen. Hij vond de parelcouscous, wel een van onze favorieten moet ik zeggen. Enfin bietjes geroosterd in de oven en samen deze heerlijke lauwwarme parelcouscous salade met bietjes in elkaar geflanst.
Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of als een (koude) salade bij bijvoorbeeld de barbecue.

 

Natuurlijk kan je ook voorgekookte rode bietjes gebruiken in deze salade, maar de gekleurde bietjes zijn prachtig van kleur. En daarbij smaken ze ook nog eens heel erg lekker, vooral als je ze op deze manier in de oven roostert. Schrik niet van de kooktijd, dit zijn de bietjes die zo lang moeten roosteren in de oven.
Voor meer smaak kan je de couscous eventueel in een bouillon koken.

 

Nog een parelcouscous recept

 

Probeer ook eens deze heerlijke Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok