Deze salade met groene asperges en zalm heeft wel iets weg van de Franse Salade Niçoise. Er zijn veel variaties op deze Franse salade en dit zou er een kunnen zijn. Heerlijk als lunch of hoofdmaaltijd op een warme dag. Het voordeel van deze salade is dat je alles van tevoren kunt koken. De salade flans je dan in elkaar als je gaat eten.
Hier is een soort lentesalade, waarbij gebruik wordt gemaakt van wat vers en gemakkelijk verkrijgbaar is in deze tijd van het jaar.

Salade met groene asperges en zalm

 

Salade

 

Til jouw salade naar de next level met deze superlekkere luxe saladerecept met gepocheerde zalm, asperges en aardappel. Supergemakkelijk licht diner of date night meal!
Ik ben dol op dit recept. Roseval aardappeltjes, asperges en zalm werken zo goed samen, een echt heerlijk smaakvol lentegerecht.

 

Het is heel snel te maken, het smaakt absoluut heerlijk, ik voel me gezond als ik het alleen al eet en het ziet er echt mooi uit op het bord. Met dit recept kun je voor twee personen genoeg mooie salade maken voor een gemakkelijke, lichte lunch of avondmaal.

 

Om tijd te besparen, kies je voor roseval aardappelen die je niet hoeft te schillen. En koop je een zakje gewassen sla wat klaar is om te eten. Als ik doordeweeks kook, hou ik ervan dat alles snel en gemakkelijk is.
Als je wilt, kun je de zalm gewoon over de salade draperen zoals hij is, maar je kunt het ook in stukken breken. Of je gebruikt warm gerookte zalm voor dit gerecht, dan ben je nog sneller klaar.

 

Groene asperges

 

Ik heb groene aspergetips gebruikt maar je kunt ook de dikkere groene asperges nemen. Die moeten alleen iets langer koken. Nu de Hollandse asperges weer in het seizoen zijn, probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten.

 

En ik heb nog veel meer heerlijke recepten met groene asperges, zoals deze:

Pappardelle met raapstelen en groene asperges
Groene voorjaarssalade met asperges
Paella met groene asperges, bonen en doperwten
Salade met groene asperges en gepocheerde eieren
Vegetarische bibimbap met groene asperges
Quiche met groene asperges en brie
Groene asperges met garnalen en misodressing
Gegrilde groene asperges met burrata
Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille

 

Tips:

 

Andere smakelijke toevoegingen kunnen zijn; gesneden rode ui en/of radijs en partjes romige avocado.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Salade met groene asperges en zalm: