Deze Citroenkip met gegrilde kikkererwten, sinaasappel en avocado is een lekkere maaltijdsalade kan je zowel warm als koud eten.
Probeer ook eens de Oosterse kipsalade.
Deze Citroenkip met gegrilde kikkererwten, sinaasappel en avocado is een lekkere maaltijdsalade kan je zowel warm als koud eten.
Probeer ook eens de Oosterse kipsalade.
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kiphaasjes hierin. Laat ongeveer 30 minuten marineren.
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een schaal de spinazieblaadjes met de munt- en korianderblaadjes en de granaatappelpitten.
Snijd de steeltjes van de koriander heel fijn en doe deze bij de dressing.
Haal de kip uit de marinade, dep droog en smeer in met wat olijfolieolie en bestrooi met peper en zout.
Verhit een grill- of antiaanbakpannen en grill hierin de kip.
Bak in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie de kikkererwten met de paprikapoeder, komijnpoeder en zout en peper tot ze goudbruin zijn. Leg dan de avocado op de snijkant erbij en bak 1 minuutje mee.
Haal de kip uit de pan en grill in deze pan de sinaasappelplakken een minuut aan beide kanten.
Verdeel de salade over de borden, leg in het midden een avocadohelft. Verdeel de kipfilet, sinaasappel en kikkererwten over de sla. Giet de dressing erover.