Hoe leef je gezond?

Hoe leef je gezond?

Als iets een lastig begrip is, dan is dat wel de term gezond. Want wat is gezond en wat is ongezond? De overheid probeert je op weg te helpen door het geven van vinkjes en nutri-scores aan producten, maar wanneer je hier alleen op af gaat dan kan het nog steeds heel lastig zijn om echt gezond te leven. Daarom hier een aantal aspecten op een rij. Wanneer je hier opvolging aan geeft dan leg je in ieder geval al een behoorlijke gezonde basis. Hoe leef je gezond?

Sport en bewegen

We zitten tegenwoordig meer dan ooit stil. Waar we vroeger op het land en in het veld stonden te werken, zitten we nu massaal stil op een bureaustoel. Ook in onze vrije tijd zitten we meer dan goed voor ons is. Lekker een serie op de bank kijken en onderuitgezakt op de bank hangen, wie doet het niet iedere dag? Daarom is sporten maar ook gewoon bewegen belangrijker dan ooit om gezond te leven. Of je dit nu alleen doet of met een beetje hulp, dat maakt niet uit. Wanneer je niet goed weet hoe je zelf begint met sporten, dan kun je een professionals zoals deze top personal trainer in Ridderkerk inhuren. Deze eerste stap tot beweging doet vele volgen!

Hoe leef je gezond?

Balans is alles

Dat je bij een gezonde levensstijl nooit meer wat lekkers mag is onzin. Het gaat erom dat je de juiste balans vindt. Het is bij een gezonde levensstijl vooral belangrijk dat je gewoontes creëert die op de lange termijn ook vol zijn te houden. Dus elke dag een klein koekje bij de koffie is beter dan alle koekjes uit je leven bannen om vervolgens op zaterdag avond in één keer twee pakken naar binnen te werken omdat je er zo naar hebt verlangd. Het gaat om het vinden van een balans die werkt voor jou waarbij de basis gezond is. Wat gezond is? Dat is een voedingspatroon wat bestaat uit voldoende groente, fruit, complexe koolhydraten en eiwitten. Suikers, alcohol en (uiteraard) sigaretten zoveel mogelijk vermijden en dan ben je aan het einde van de dag al heel gezond bezig!

Rust

Nu we al veel zitten lijkt dit een beetje een vreemde eend in de bijt. Toch is dit niet het geval, rust is namelijk belangrijker dan ooit. We krijgen vandaag de dag namelijk nogal wat prikkels op ons af de hele dag. Deze op een gegeven moment echt even blokken en van je afzetten is heel belangrijk om niet in een constante mate van stress te verkeren. Hiermee verlaag je niet alleen de kans op klachten zoals een burn-out maar zorg je er ook voor dat je lichamelijk in balans blijft. Deze twee kun je namelijk niet los van elkaar zien. Rust hoeft hier echter niet te betekenen dat je echt niets meer doet, het kan ook lekker een wandeling maken zijn of een goed gesprek met een vriendin. Eigenlijk alles wat jouw stress op zowel de lange als de korte termijn reduceert.

Een gezond leven leid je vooral door een gelukkig leven. Hier zijn een aantal pijlers de basis van is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Maar deze hoeven echt niet 100% perfect te worden nageleefd. Straal en wees blij en tevreden met jezelf, dan komt de rest ongetwijfeld vanzelf en misschien wel met een beetje hulp van een leuke personal trainer!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden