3 makkelijke gerechten bij warm weer

3 makkelijke gerechten bij warm weer

Het is weer zomer! De afgelopen weken zijn we al een aantal keer op heel mooi weer getrakteerd. Heerlijk. Toch heeft het ook vaak invloed op de eetlust. De meeste mensen vinden het lastig om voldoende en gezond te eten als de temperaturen omhoog gaan. Je hebt geen zin om (te) lang in de keuken te staan en je houdt het meestal bij lichte maaltijden. Als de temperaturen lang hoog blijven, kan de inspiratie dan ook snel afnemen. Wat eten we vandaag?

 

Voorlopig kunnen we nog wel even genieten van de zomer. Daarom is het juist goed om nu alvast de nodige zomerse recepten te verzamelen. Hieronder geven we inspiratie voor drie makkelijke en lichte gerechten bij warm weer.

1. Pastasalade

 

Een pastasalade doet het natuurlijk altijd goed. Groot voordeel is dat je deze lang van tevoren kunt bereiden. Hoe langer de salade staat, hoe lekkerder hij vaak wordt. Bovendien hoef je eigenlijk nauwelijks het gasfornuis aan te raken. Hiermee voorkom je dat het huis onnodig opwarmt tijdens het koken. Natuurlijk moet de pasta eerst nog wel gekookt worden, maar dit kan ook eerder gedaan worden. Doe dit bijvoorbeeld vroeg in de ochtend en laat de pasta lekker afkoelen in de koelkast. Op dat moment is het nog niet al te warm in huis en zo ben je in de middag ook veel sneller klaar.

De pastasalade kan geheel naar eigen wens worden samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan de volgende ingrediënten:

• 3-kleur paprika
• Mozzarella
• Groene of rode pesto
• Rucola
• Pijnboompitten
• Hamblokjes

 

2. Overheerlijke wraps

 

Echt geen zin om boven het fornuis te staan? Maak dan een absolute feesttafel met allerlei lekkers om een wrap mee te bekleden. Denk bijvoorbeeld aan carpaccio, zalm of gemarineerde kipstukjes. Wraps doen het altijd goed. Zeker tijdens een warme zomeravond. Zorg ook voor een aantal lekkere toppings en sausjes. Denk aan ijsbergsla, een gekookt ei, reepjes paprika en kaas. Truffelmayonaise en kruidenroomkaas doen het ook altijd goed op een wrap.

 

Eten er kinderen mee en wil je voor hen toch wat extra’s doen? Bak dan een aantal vissticks in de oven of een koekenpan en serveer deze met de wraps en een beetje sla. De kinderen zullen smullen en het gerecht staat binnen mum van tijd op tafel.

3. Barbecueën

 

Het is niet voor niets dat de meeste mensen de barbecue aanzetten bij mooi weer. Dat is niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook omdat je hiermee de hitte uit huis houdt. Het is al een enorme crime om de hitte uit huis te houden. Daarbij wil je niet ook nog eens het gasfornuis aanzetten. Als de mogelijkheid bestaat om buiten te ‘koken’, dan moet deze ook zeker aangegrepen worden.

 

Vaak wordt barbecueën geassocieerd met ongezond eten. Hierdoor wordt het op warme dagen echt niet dagelijks gedaan. Maar wist je dat dit helemaal niet nodig is? Op een barbecue kan ook prima een standaard ‘AVG’tje’ worden gecreëerd. Pof wat aardappelen op de barbecue, bak een lapje vlees en serveer het met een gegrilde maiskolf. Een heerlijk gezond gerecht, rechtstreeks van de barbecue.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden