Alles over antioxidanten

Alles over antioxidanten

Lees je iets over sappenkuren, dan kom je vrijwel zeker ook het woord antioxidanten tegen. Maar wat zijn die antioxidanten, en wat kunnen ze betekenen voor je lichaam. In deze blog vind je 5 voordelen hiervan. Lees hier alles over antioxidanten.

 

Alles over antioxidanten:

 

1: Goed voor hart en vaten

 

Groente en fruit bevatten veel antioxidanten die een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kans op hart- en vaatziekten. Vooral bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool zitten barstensvol vitamines, mineralen en die bijzondere antioxidanten.

 

2: Bijdrage natuurlijk afweersysteem

 

Antioxidanten helpen om je immuunsysteem sterk en op peil te houden. Door ervoor te zorgen dat je elke dag voldoende antioxidanten binnenkrijgt, dat kan al met een paar simpele keuzes, zorg je ervoor dat je immuunsysteem sterk blijft en je dus minder snel en/of minder ernstig ziek wordt, mocht je in contact komen met ziektemakers.

 

3: Kanker en antioxidanten

 

Uit onderzoek is gebleken dat antioxidanten een rol kunnen spelen in het voorkomen van kanker. Antioxidanten werken doordat ze giftige stoffen in het lichaam opsporen en deze neutraliseren. Zo houden ze je lichaamscellen gezond, en dat draagt bij aan het verminderen van de kans op kanker.
Let op: Het feit dat antioxidanten kunnen helpen in het verlagen van de kans op kanker, betekent niet dat antioxidanten ook helpen in het genezen van kanker.

 

4: Gezonde hersenen

 

Het gezond houden van je hersenen is iets waar antioxidanten ook heel goed in zijn. Antioxidanten hebben een positief effect op je geheugen en de hersenfunctie. Deze type antioxidanten vind je vooral terug in rode vruchten.

 

5: Een mooie huid

 

Je huid krijgt als grootste orgaan van je lichaam heel wat te verduren. Daarom kan je huid wel wat hulp gebruiken. De antioxidanten in sapkuren dragen bij aan het beschermen van je huid en zorgen er ook voor dat het verouderen van de huid en de kans op kanker vertraagd.

 

Bron: happyjuicy.nl


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden