Boek Pipke & Popke van Romana Oosterbeek

Boek Pipke & Popke van Romana Oosterbeek

Manlief kwam een leuke dame tegen tijdens een golftoernooi en deze dame – Romana Oosterbeek – vertelde dat ze een (kook)boek voor kinderen had geschreven. Hubbie vertelde toen natuurlijk dat zijn vrouw foodblogger is en kreeg vervolgens het boek mee naar huis. Nu is het boek Pipke & Popke van Romana Oosterbeek niet echt een kookboek maar een boek vol leuke voorleesverhalen over alledaagse situaties die kinderen kunnen tegenkomen, met tips en informatie over voeding voor de ouders.

 

Verhaaltjes

 

De verhaaltjes gaan over bijvoorbeeld het doen van boodschappen, buiten spelen, tandjes poetsen, naar de tandarts gaan en kinderuitstapjes. Na elk verhaaltje staat een recept of tip voor de ouders met betrekking tot het verhaal.

 

Het boek is geschikt voor de ouders van kinderen van 2 tot 6 jaar, kleuterscholen en/of basisscholen. Het gaat vooral over gezonde voeding voor kinderen en door dit boek leren de kinderen dat het gezellig is om samen met het gezin of familie aan tafel te eten. En natuurlijk dat je door goed te eten groot en sterk kan worden. Ook leren de kinderen over andere culturen en eetgewoontes met o.a. Mexicaanse, Turkse en Surinaamse recepten.

 

Zo wordt er onder andere verteld over handgemaakte sieraden uit Oeganda met daarbij een heerlijk recept voor Afrikaanse bananen-kokospudding en een lekker groentestoofpotje. Dat zal er vast wel goed ingaan bij de kleintjes!

 

Feestdagen

 

De speciale- en feestdagen komen aan bod met het bezoek van de Paashaas inclusief recept voor filodeeg taartjes met zalm, Oogstfeest met een lekkere Italiaanse Minestronesoep, Sint Maarten met een recept voor poffertjesspiesjes en Kerstdagen met tips voor gourmetten met kinderen.

 

Leuke tips voor boodschappen doen met de kleintjes is bijvoorbeeld dat je samen met ze het boodschappenlijstje doorneemt en de kinderen ook iets laat uitzoeken zodat ze zich nuttig voelen in de supermarkt en het boodschappen doen leuk wordt voor ze.

 

Het boek eindigt met een gewichts- en lengtetabel om het gewicht en de lengte van je kind(eren) bij te houden, tips over belangrijke voedingsstoffen en richtlijnen voor de caloriebehoeftes van jongens en meisjes in de verschillende leeftijden.

 

De schrijfster

 

De schrijfster Romana Oosterbeek-Airoldi weet waarover ze schrijft. Ze heeft voedingswetenschappen gestudeerd aan een universiteit, daarna gepromoveerd aan het Zentralkrankenhaus Reinkenheide op de afdeling interne geneeskunde. Zij werkte voor farmaceutische bedrijven in de voedingssector en gaf voedingsleer aan verpleegkundigen en lezingen op school over voeding voor jonge kinderen.
Zij weet in het boek de kinderen op spelenderwijze te leren hoe lekker en gezond eten kan zijn. De tekeningen in het boek zijn van Aukje Gorter.
Het is een leuk en informatief voorleesboek voor alle ouders van jonge kinderen.

 

Pipke & Popke
Verhaaltjes voor de kleine wereldburger
van Romana Oosterbeek-Airoldi
ISBN 978-90-824793-0-0


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden