Botten Bouillon

Botten Bouillon

Ik mocht een zakje botten bouillon, Broth of Life van Ergomax ontvangen om uit te proberen. Broth of life is een familiebedrijf in Sydney (Australië), die hoogwaardige en 100% biologische gecertificeerde gedroogde bottenbouillon maakt van superieure biologische grasgevoerde vrije uitloop kippen (en runderen). Bottenbouillon is een van de meest voedingsrijkste producten. Het bevat belangrijke mineralen en vitaminen en het is een perfecte manier om mineralen en vitaminen in het lichaam te krijgen. Elk zakje bottenbouillon is met veel zorg (hand)gemaakt!

Botten bouillon

Bouillon trekken van botten is al zo oud als de mensheid en het wordt over de hele wereld gedaan. Zo was bouillon vroeger een levensbehoefte en bouillon en soep was en is nog steeds een basis in onze voeding. Bouillon getrokken van 100% biologische kippen is niet alleen heel erg lekker, maar levert ons vitamines en mineralen die ons lichaam zo hard nodig heeft. In deze tijd waar veel van onze voeding ‘chemisch’ bereid wordt, garandeert Broth of Life dat er alleen maar organische en natuurlijke ingrediënten in hun bouillon verwerkt worden zonder extra toevoegingen.

Botten Bouillon

De voedingsstoffen die in deze botten bouillon zitten zijn goed o.a. voor je immuunsysteem. Zo helpt het ons ’s winters te beschermen tegen griep. Het heeft een ontstekingsremmend effect en het kan je spijsvertering bevorderen. Dus als je met slecht weer elke dag een kop van deze botten bouillon drinkt, wordt je niet verkouden.

 

Vanwege het gezondheidsaspect wordt botten bouillon wordt steeds populairder. Het langzaam trekken van bouillon uit botten zorgt ervoor dat het collageen, glycine, glutamine en proline in de bouillon vrijkomt. De bouillon bevat tevens mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor, silicium welke jouw lichaam ten goede komen.

 

Nu kan je natuurlijk zelf bouillon gaan trekken van kippenbotten, maar wie heeft daar tegenwoordig nog tijd voor? En weet jij zeker dat jouw kippenboer jou biologische kippen verkoopt? Waarom niet gaan voor het gemak … en maak je botten bouillon uit deze zak 🙂

Bouillon als basis

De bouillon is een goede basis voor alle soepen of sauzen die je wilt bereiden, je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om risotto te bereiden.

Botten Bouillon

Ik heb het poeder aangemaakt met heet water en het geeft een donker gekleurde bouillon. Ik heb het geprobeerd om zo als bouillon te drinken, maar vond dat vrij flauw. Dit komt omdat er maar heel weinig zout in zit. En dat is goed nieuws voor degene die op een zoutloos of zoutarm dieet zijn. Maar het is een ideaal en gezond product om te gebruiken als basisbouillon voor al je soepen en sauzen.

Botten Bouillon

Ik heb van deze botten bouillon o.a. deze heerlijke Aziatische kippen noedelsoep en Maïssoep van gemaakt .

 

Voor meer informatie: https://www.ergomax.nl/merken/broth-of-life


2 reacties
José Poelen

mei 14, 2017 @ 5:33 pm

Interessant en goed artikel. Mijn interesse in deze bouillon is zeker gewekt 🙂

Hanneke de Jonge

mei 15, 2017 @ 8:39 am

Dank je wel José, het is een heel gezond product en natuurlijk veel beter dan bouillonblokjes uit de winkel. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat 🙂

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden