Chef’s (R)Evolution event

Chef’s (R)Evolution event

Ik kreeg een hele leuke uitnodiging van Euroma Kruiden & Specerijen voor een event bij De Librije in Zwolle. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Dus op maandag 5 september reed ik naar Zwolle om aanwezig te zijn bij het Chef’s (R)evolution event. We worden verwelkomd door het team van Euroma en De Librije en beginnen met een lekker kopje koffie. Daarna gaan we naar Librije’s Atelier voor de Spices Battle, waar we allereerst getest worden op onze specerijenkennis. De beroemde blikjes met Jonnie Boer original spices staan daar zonder etiket. Wij mogen raden welke kruidenmengsel er in welk blikje zit. Dacht dat ik goed proeven kon, maar dit viel nog tegen. We hadden er vijf van de tien goed.

Chef’s (R)Evolution event Chef’s (R)Evolution event

Blackbox koken

 

De volgende verrassing stond al te wachten op ons ….. blackbox koken. We werden in groepjes verdeeld en met z’n drieën moesten wij van de ingrediënten en specerijmixen die in de blackbox zaten heerlijke gerechten bereiden. Hoe leuk is het om te zien, dat elk groepje een totaal verschillend gerecht maakt met dezelfde producten. Na het koken werden de gerechten beoordeeld door de chefs. Super spannend natuurlijk!
Daarna hebben wij met z’n allen genoten van onze eigen creaties. Goede gesprekken aan de lange tafel en heerlijke wijnen erbij.

Chef’s (R)Evolution event

Jonnie en Thérèse

 

Na de lunch namen Jonnie en Thérèse tijd voor ons om onze vragen te beantwoorden. Ondanks dat maandag hun vrije dag is, zijn ze toch aanwezig in het restaurant. Tjonge, hebben deze mensen geen rust nodig. En ook nog alle tijd voor ons nemen, chapeau!

Chef’s (R)Evolution event

Chef’s (R)Evolution event

 

Bij de Chef’s (R)Evolution event horen ook diverse kookdemonstraties van een paar van ’s werelds beste topchefs. Dit was in het Theater de Spiegel. Wij mogen de tribute to Maurits van der Vooren, de veel te vroeg overleden toppatissier en topkok, meemaken. Een bevlogen, buitengewoon getalenteerd en creatief vakman wiens opmerkelijke creaties werden gedemonstreerd. Heel bijzonder om te zien.

Chef’s (R)Evolution event Chef’s (R)Evolution event Chef’s (R)Evolution event

Daarna gaan we naar de rooftopbar met prachtig balkon om te genieten van de heerlijke cocktails gemaakt van Jonnie’s jenever en Thérèse’s rum. Hier nemen we afscheid van het team van Euroma en krijgen een volgeladen goodiebag mee, met daarin natuurlijk de nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Met deze Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen ga ik thuis gelijk aan de slag.

 

BOERenmarkt XL

 

Na deze fantastische dag mogen wij ook nog gratis de BOERenmarkt XL bezoeken, dit is een groot onderdeel van het Chef’s (R)Evolution event. Hier vinden workshops en proeverijen plaats voor iedereen die van lekker eten houdt.

Chef’s (R)Evolution event Chef’s (R)Evolution event

Moe maar voldaan slenter ik naar de parkeergarage waarvoor wij ook nog een gratis parkeerkaart mochten ontvangen.
Euroma wat hebben jullie dit goed georganiseerd en wat tof dat ik daarbij aanwezig mocht zijn. Heb weer veel geleerd en leuke collega foodbloggers ontmoet. Al met al een top dag!

 


2 reacties
Monique De Jonge

september 6, 2022 @ 9:36 pm

Wat een dag! Dit is toch een onvergetelijke ervaring? Zo ontzettend gaaf dat je daar bij kon zijn… super! En dan dat blikje met je naam erop…

Hanneke de Jonge

september 7, 2022 @ 7:00 am

Ja dankjewel, het was een super dag en dat blikje was de kers op de taart.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden