De voordelen van een kokendwaterkraan op een rij

De voordelen van een kokendwaterkraan op een rij

Wie heeft er tegenwoordig niet van gehoord: de kokendwaterkraan. Het is een ware trend die blijft stijgen in populariteit. Niet alleen omdat het een leuk modern snufje is voor in de keuken, maar vooral vanwege de vele voordelen. Ben jij benieuwd naar de voordelen van een kokendwaterkraan? Hieronder staan alle positieve punten voor je op een rij!

 

Direct kokendheet water voor gebruik

Het allergrootste voordeel is uiteraard dat je met een kokendwaterkraan direct kunt genieten van heet water. Je hoeft niet meer te wachten op de waterkoker. Als jij zin hebt in een kopje thee, kun je binnen no-time een hele theekan vullen. Wil je een snelle maaltijd koken met bijvoorbeeld pasta, rijst of een gekookt eitje? Ook dan hoef je niet meer te wachten tot het water kookt. Vul de pan direct met kokendheet water en zet het daarna op je fornuis. Je bespaart hiermee heel veel tijd.

 

Ook te gebruiken als normale kraan

Er zijn verschillende soorten heetwaterkranen op de markt. Een losse heetwaterkraan is een aanvulling op de normale keukenkraan. Hierbij worden er dus 2 losse kranen bij de wastafel gemonteerd. Nog populairder is de 3-in-1 kraan zoals deze kokendwaterkraan van Grohe. Hierbij komt er koud, warm én kokend water uit dezelfde kraan. Deze kokendwaterkraan is dus ook te gebruiken als een ‘normale’ kraan.

 

Gemakkelijk in gebruik

Een kokendwaterkraan is erg gemakkelijk in gebruik. Als het eenmaal in je routine zit, kun je niet meer zonder. Zodra je de knop omdraait komt er direct kokendheet water uit de kraan. Het water hoeft dus niet eerst op te warmen. Zodra je de knop weer loslaat, stopt de straal direct. Vervolgens kun je ook weer gebruik maken van de normale kraan voor het koude water.

 

Voorzien van een kinderslot

De kraan is erg eenvoudig te bedienen, maar is wel voorzien van een kinderslot. Kleine kinderen zal het dus niet lukken om de heetwaterkraan te bedienen. Een kokendwaterkraan past dus prima in een kindveilige keuken.

 

Verbruikt minder energie dan een waterkoker

Wist je dat een heetwaterkraan minder energie verbruikt dan een waterkoker? Het is dus ook op het gebied van duurzaamheid en besparing een goede toevoeging aan de keuken! Hoeveel je exact bespaart, is afhankelijk van je gebruik en het type kraan. Laat je hier eventueel persoonlijk over informeren door een keukenspecialist.

 

Minder waterverspilling

Wanneer je water kookt in een pannetje of in de waterkoker, maak je al gauw te veel. En wees nou eerlijk: in de meeste gevallen spoelen we dit ongebruikte water gewoon door de gootsteen. Dat is natuurlijk erg zonde. Bij gebruik van een heetwaterkraan verspil je veel minder water. Voor een kopje thee of oploskoffie gebruik je precies zoveel heet water als je daadwerkelijk nodig hebt. Je vult direct de mok en hoeft geen gekookt water meer weg te spoelen. Water besparen in de keuken is beter voor jouw portemonnee en beter voor het milieu.

 

Verkrijgbaar in diverse designs

Omdat een kokendwaterkraan zo populair is, is het inmiddels verkrijgbaar in veel designs en kleuren. Je kunt het dus geheel aanpassen op de stijl van jouw keuken. Het is zelfs een hele stijlvolle toevoeging!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden