Drie lekkere koffie to go recepten

Drie lekkere koffie to go recepten

Zou jij ook wel is een heerlijk koffierecept willen maken? Precies zoals de populaire barista’s dat doen? Misschien zelfs beter? In dit artikel bespreken we drie lekkere koffie to go recepten:

 

• IJskoffie met gecondenseerde melk
• IJskoffie met kokoswater
• Koffie met amandellikeur

 

IJskoffie met gecondenseerde melk

Drie lekkere koffie to go recepten

IJskoffie maak je met melk, koffie, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Eerst zet je koffie in een grote beker of in een glas. Vervolgens voeg je een flinke berg ijsklontjes aan de koffie toe. Tot slot gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk geeft een heerlijk zoete smaak aan de koffie. Bij ijskoffie is het belangrijk dat je niet teveel of te weinig ijs aan de koffie toevoegt. Het moet precies goed zijn. Als het te weinig is, blijft de koffie warm en als het teveel is kan koffie te waterig worden. Wanneer je een halve beker ijs aanhoudt en de rest vult met koffie, zit je vaak wel goed.

 

IJskoffie met kokoswater

Drie lekkere koffie to go recepten

IJskoffie met kokoswater geeft een heerlijk verfrissend drankje op warme dagen. Deze ijskoffie wordt door veel mensen zelfs als de perfecte combinatie gezien. Dit heeft met het zoete karakter van kokoswater te maken en het bittere van de koffie. Als je voor een verfrissende variant gaat, kun je het best kiezen voor een beker met twee delen kokoswater, veel ijs en ongeveer een kwart koffie. Wil je de koffiesmaak intensiveren? Dan kun je het beste een sterkere bak koffie zetten, het liefst espresso. Werk je met filterkoffie? Voeg dan iets meer koffie toe, de smaak is immers minder sterk.

 

 

Koffie met amandellikeur

Drie lekkere koffie to go recepten

De laatste variant uit deze reeks is koffie met amandellikeur. Om te beginnen klop je slagroom tot er een lobbige massa ontstaat. Dit doe je bij voorkeur met een garde, eventueel kun je er een mixer voor gebruiken. Verdeel allereerst koffie over twee glazen en schenk er vervolgens voorzichtig likeur bij. Nu schep je er slagroom op en kun je koffie serveren. Thuis zou je deze variatie het best in coupes of wijnglazen kunnen serveren. Neem je deze koffie mee voor onderweg? Kies dan voor een koffie to go beker. Vervang amandellikeur eventueel voor karamel of notensiroop met een blikje gecondenseerde melk. Zo maak je dit recept alcoholvrij en bereik je nagenoeg dezelfde lekkere smaak.

 

Koffie to go koffiebekers bestellen

 

Wil je koffie to go koffiebekers bestellen? Vooral in een restaurant of koffietentje in de stad is het gemakkelijk om een voorraadje te hebben. Zo kun je koffie to go aan jouw gasten serveren. Een leuke manier om extra omzet te genereren. Heb je geen koffietentje of restaurant en wil je thuis koffie to go maken? Ook voor thuis kun je koffie to go bekers gebruiken. Maak thuis één van deze heerlijke recepten en neem ze met je mee.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden