Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

Hoera, mijn banaantje is één jaar! Banaantje zal je misschien denken? Ja, na een gastric sleeve operatie heeft je maag de vorm en grootte van een banaantje. Bij de gastric bypass noemen ze de maag een kiwi. Maar hoe is het nu een jaar na mijn gastric sleeve operatie. Dat ga ik jullie vertellen.

 

Foodblogger aan de maagverkleining

 

Jullie hebben in mijn blog Foodblogger gaat aan de maagverkleining al kunnen lezen waarom ik tot deze rigoureuze maatregel gekomen ben. Na jarenlang met overgewicht gekampt te hebben, was ik het zat en wilde ik graag afvallen. Vooral voor mijn gezondheid heb ik dit gedaan en niet om mooier te worden, zoals ik wel eens naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen. Laat ik even duidelijk zijn…..dit is absoluut niet de makkelijkste weg om af te vallen en mooier wordt je er ook niet op. Je haar valt uit, je krijgt een afgetrokken bekkie en je huid (lees overtollig vel) wordt er ook niet beter op. Dus realiseer je dit, voordat jij eraan zou willen beginnen of voordat je commentaar levert op social media!

 

Gastric sleeve

 

Een gastric sleeve operatie levert minder gewichtsverlies op dan een gastric bypass. Ik heb voor de sleeve gekozen, omdat ik een bypass een te grote ingreep vond. Na acht maanden was mijn gewichtsverlies 35 kilo en na een jaar sta ik hier nog steeds op. Stiekem had ik natuurlijk wel gehoopt dat er nog meer af zou gaan, maar helaas pindakaas. Ik mag niet minder gaan eten of aan een crashdieet gaan volgens de artsen en de diëtiste, dit is het dus dan. Ik kan nog winst behalen met meer bewegen, maar gezien mijn fysieke problemen, gaat dat em niet worden. Wel kan ik fietsen, ik fiets dus wat af in ons dorpje.

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

 

Gelukkig hebben ze mij – vanwege de ziekte van Hashimoto – geen streefgewicht gegeven, dus de stress van nog meer te moeten afvallen heb ik niet. De arts zei: als jij je maar goed voelt, dat is het belangrijkste. En 35 kilo is natuurlijk wel heel veel (140 pakjes boter!).

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

Het is verstandig onderzoek te doen naar de voorwaarden van je zorgverzekeraar, kijk dus niet alleen naar de goedkoopste zorgverzekering!

Eten en drinken

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

Eten en drinken is nog steeds een uitdaging. Ben nog zoekende wat wel en wat niet goed valt. Pasta, rijst en brood gaat niet jofel en water drinken ook niet. Sowieso vergeet ik te drinken op een dag, waardoor ik te weinig vocht naar binnen krijg. Het blijft lastig om eraan te denken dat je niet gelijkertijd kunt eten en drinken en daarom schiet het drinken er vaak bij in. Uit eten gaat gelukkig goed de laatste tijd, als ik er maar de tijd voor neem kan ik aardig wat gangetjes tot mij nemen in een restaurant. Alleen blijf ik het glaasje wijn erbij wel missen. Maar van een andere foodblogger heb ik gehoord, dat dit op den duur wel moet gaan lukken. Ik hoop het wel want dan wordt het eten nog meer een beleving met een lekker glaasje wijn erbij.

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

In je hoofd blijf ik dik en blijf ik met kleding zoeken in een winkel bij de grote maten kijken. Maar als ik de foto’s zie, dan moet ik wel bekennen dat ik aardig slanker geworden ben. Onlangs heb ik dan toch maar een nieuwe garderobe aangeschaft….maat 44! Dat is lang geleden dat ik deze maat had en ik ben hier toch wel heel erg blij mee.

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie Een jaar na mijn gastric sleeve operatie Een jaar na mijn gastric sleeve operatie Een jaar na mijn gastric sleeve operatie Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

 

De vakantie

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

Voor het eerst op vakantie na mijn operatie, samen met mijn moeder, zussen en broer. Wij zaten in een all inclusive hotel in Bodrum Turkije. Vond het wel een beetje spannend, want ja hoe gaat dat op vakantie met mijn zes eetmomentjes op een dag. En de rest van de familie heeft daar natuurlijk geen behoefte aan. De eerste dag had ik al een dumping. Vooral ook omdat ik maar drie keer at op een dag. Het gevolg was dat ik ’s avonds zo’n honger had, waardoor ik teveel at. Op een gegeven moment had ik uitgevonden dat ik van het ontbijtbuffet wat kaasjes, etc. mee kon nemen. Dit heb ik tussendoor gegeten. Ook heb ik daar af een toe een cocktailtje genomen en zelfs een glaasje wijn. Als ik dit maar ruim voor of na het eten dronk ging het goed.
Al met al is het me erg meegevallen en heb ik toch lekker kunnen eten.

Een jaar na mijn gastric sleeve operatie

 

Spijt

 

Een van mijn zusjes vroeg of dit het allemaal wel waard is. Nu na een jaar kan ik zeggen dat ik er blij mee ben en het alle ellende wel waard is.
Maar het blijft een zwaar traject en ik zal altijd moeten blijven opletten met wat ik eet. Heel veel dingen kan ik niet meer eten, daar raak je ook wel weer aan gewend.
Nu is het zaak dat ik niet meer aankom, dit kan gebeuren. Als ik na een jaar weer meer ga eten, komen de kilootjes er toch echt weer aan.
Deze operatie is een hulpmiddel en geen wondermiddel!

 

Lees ook mijn Blog Een half jaar na de gastric sleeve operatie.


6 reacties
Anneke

april 25, 2019 @ 8:29 pm

Top gedaan Hanneke, trots op jou xxxx

Isabel

april 26, 2019 @ 6:21 am

Gefeliciteerd met deze topprestatie! En heel goed dat je maar weer eens benoemt dat dit niet de gemakkelijkste weg is Knap gedaan!

Hanneke de Jonge

april 26, 2019 @ 6:31 am

Dankjewel Isabel

Hanneke de Jonge

april 26, 2019 @ 6:31 am

Dankjewel Anneke, lief van jou. Groetjes, Hanneke

Jose

april 27, 2019 @ 7:01 am

Je ziet er prima uit, mooi zo!

Hanneke de Jonge

april 27, 2019 @ 11:49 am

Dankjewel Jose, lief van je.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden