Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Manlief neemt zich elk jaar in januari voor om deze maand niet te drinken. Soms houdt hij dit vol, maar niet altijd. Dus hadden wij dit jaar een weddenschap erop gezet. Als hij toch zou gaan drinken in deze maand, dan zou hem dit een diner in een sterrenrestaurant kosten. En wat denk je …… 9 januari komt hij thuis, geeft mij een kus en ik rook het al. Gedronken! Weddenschap verloren! Ik plaatste dit voor de grap op social media en diverse restaurants reageerden hierop. Zo ook mijn nicht Marjan de Jonge van Restaurant De Lindenhof** in Giethoorn. Zij hebben toen samen stiekem een verrassende verjaardag op sterrenniveau voor mij georganiseerd.

 

Ontvoerd

 

Dus 14 februari op mijn verjaardag, word ik ’s avonds ontvoerd door manlief. Ik heb natuurlijk wel het vermoeden dat we naar een sterrenzaak gaan, maar welke weet ik niet. We rijden richting Zwolle, zou het de Librije zijn? Nee dat is het dus niet. Dan rijden we voorbij Zwolle en heb ik stille hoop dat het deze avond het restaurant van mijn nicht en haar man gaat worden. En ja hoor, we rijden richting Giethoorn, hoe leuk is dat!

 

Bij binnenkomst worden we al hartelijk welkom geheten door Marjan en zij brengt ons naar de grootste tafel in het restaurant. De tafel staat vol met cadeau’s welke een relatie van manlief had laten bezorgen voor mij. En van Martin en Marjan krijg ik een flesje Valderrama olijfolie. Wat een verrassingen allemaal.

 

Amuses

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Eigenlijk mag ik niet drinken met mijn maagverkleining maar we beginnen toch maar met een heerlijk glaasje rosé Cava. En daar komen de amuses al. De tafel wordt vol gezet met culinaire mondvermaakjes. Gemberijs met krokante toffee tomaatje, Pompoenschuitje met ganzenlever, Rijstkrokantje met yuzucrème, Aardappelkussentje met augurk en een Knoflookhoorntje met heerlijke crème van slakjes met Pernod. Dit belooft veel goeds voor deze avond.

 

Marjan die van mijn maagverkleining weet, heeft er geen problemen mee dat ik niet drink. Tjonge wat mis ik de wijn spijscombinaties op deze avond. Manlief doet gezellig met mij mee. Op het hoofdgerecht na dan, want dan heeft hij toch echt wel zin in een goed glas wijn erbij.

 

Voor en tussengerechten

 

Na de amuses komt er een klein kommetje met een overheerlijk Bouillon van langoustines.
Lekker opkikkertje voor tussendoor.

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Dan volgt een super delicate Carpaccio van langoustine met paddenstoeltjes, peer, olijfjes en vadouvan. Alsof er een engeltje op je tong …..! Tjonge wat een heerlijke combinatie is dit. Superzachte langoustine en heerlijk gekruid met de vadouvan.

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau
Tarbot met pompoen en limoen is het volgende gerecht. De chef komt ter plekke nog wat limoen over het gerecht raspen. Hierdoor komen de heerlijke citrusgeuren je al tegemoet. Wat een bijzonder gerecht is dit, met een super zachte pompoencrème en een luchtige limoensaus.

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

We gaan door met Noordzee Tongfilet met knolselderij, aardappelkaantjes en truffel. Ook hier komt er weer een chef uit de keuken die ruim truffel over het gerecht raspt. Dit is toch wel mijn favoriete gerecht tot nu toe. De zachte tongfilet gecombineerd met de aardse smaken van de knolselderij, paddenstoeltjes en truffel.

 

Hoofdgerecht

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau   Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Marjan vraagt tussendoor of het allemaal lukt met de proportionering voor mij. Ja hoor, het gaat prima en tot nu toe eet ik alles met smaak op.
Het hoofdgerecht is een Sukade met ganzenlever met appelstroop, aardpeermousseline, gekarameliseerde witlof en krokante aardpeerchipjes. Hoe lekker kan sukade zijn, nou superlekker kan ik je verklappen. Het recept moet Martin mij verklappen, dit wil ik nog eens proeven, tjonge wat een zaligheid.

 

Dessert

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

En als nagerecht komt de verrassing; een Mokkamousse met koffiegranita en karamel, geserveerd op een bord met een felicitatie erop geschreven in chocolade. Hoe lief is dat! Wat voel ik mij jarig en wat een verwennerij allemaal. De superzachte mousse in combinatie met de ijskoude granita is wederom een feestje in de mond.

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Als laatste drinken we nog een kopje koffie. Maar ja dat is natuurlijk niet een gewoon kopje koffie in dit etablissement. Het is koffie 2.0. Erbij verschijnen chocoladebonbons met sinaasappel, chocoladetruffels, nougat, een karamel, warme mini madeleines en mini macarons. Ondanks dat we meer dan voldoende genoten hebben, kunnen we het niet laten om deze heerlijkheden ook op te smikkelen.

 

Personeel

 

Het personeel bij De Lindenhof bestaat uit zeer professionele jongedames waarvan de meesten uit de buurt komen en worden opgeleid in het restaurant. Zeer voorkomend, bijna onzichtbaar maar toch aanwezig met Marjan als stille kracht die haar restaurant runt.

 

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

 

Uiteraard gaan we na dit culinaire geweld de keuken in om Martin te bedanken voor het exquise Valentijns diner. Hubbie roept in zijn enthousiasme dat we dit elk jaar gaan doen. Nou daar houd ik hem aan!

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Restaurant De Lindenhof is de hele rit ernaartoe dubbel en dwars waard. Alles klopt hier, de ambiance, servies, linnen, personeel en natuurlijk het fantastische eten.

 

Restaurant De Lindenhof
Beulakerweg 77
8355 AC Giethoorn


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden