Heerlijke Californische wijnen

Heerlijke Californische wijnen

Wij zijn gek op wijn, of het nu is om zo te drinken of te combineren bij het eten. Geen leven zonder wijn voor ons. En daarom is het zo leuk dat wij 3 verschillende wijnen van Gallo Family Vineyards mochten uitproberen. Het zijn heerlijke Californische wijnen die wij zo geproefd hebben en in een wijn/spijs gecombineerd hebben.

 

Gallo Family Vineyards

 

In 1933 aan het einde van de “Drooglegging” in de Verenigde Staten begon E&J Gallo Winery hun wijnmakerij in Californië. De twee – van Italiaanse afkomst – broers Ernest en Julio Gallo waren vastberaden om met hun liefde voor wijn, heerlijke wijnen te creëren waar iedereen van kan genieten. Nu vier generaties en 80 jaar ervaring, kennis en toewijding later wordt dezelfde filosofie gehandhaafd om de beste wijnen te produceren. Tegenwoordig is E&J Gallo een echt familiebedrijf en staat bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

De heerlijke wijnen van Gallo Family Vineyards

Heerlijke Californische Gallo wijnen

In de doos die ik ontvangen mocht zat een rode, witte en rosé wijn. Van elk soort een grote fles en een 0.187 ltr flesje. De kleine flesjes hebben we op een mooie zomeravond meegenomen naar het strand om ze alvast voor te proeven …… een klein wijnfeestje bij zonsondergang.
Deze wijnen van Gallo Family Vineyards zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kan de 0.75 ltr variant samen met vrienden drinken, maar als je zin hebt in één glas wijn zijn er ook handige 0.187 ltr flesjes verkrijgbaar.

 

Gallo Family Vineyards Cabernet Sauvignon

Heerlijke Californische Gallo wijnen

De Cabernet Sauvignon is een stevige rode wijn, waarin je donker rood fruit proeft en die zachte tannines heeft. Deze wijn is net zoals veel wijnen uit Californië een tikje zoet, ik hou er wel van. Voor een Cabernet Sauvignon is deze aardig rond, zacht en drinkt lekker weg, een echte allemansvriend. De prijskwaliteit is goed in verhouding. De Cabernet Sauvignon is heerlijk om zo te drinken, maar ook lekker bij vleesgerechten zoals een steak, lam, wild, gevogelte en natuurlijk bij de barbecue. Zelfs bij chocolade is deze wijn lekker. Wij hebben deze fles samen met familie gedronken bij een heerlijke gegrilde entrecote met gegrilde asperges en een blauwe kaassaus. De wijn ging heel goed samen met het zoute van de blauwe kaassaus.

 

Gallo Family Vineyards Chardonnay

Sinds ik in Californië Chardonnay heb gedronken, ben ik eraan verslingerd. Ik hou van de smaak van deze wijn. Deze witte Gallo Family Vineyards Chardonnay is een licht zoete, romige witte wijn met heerlijke tonen van perzik, met een vleugje vanille en honing. Dit vind ik lekkerder dan de Franse Chardonnay, maar nu zal ik wel tegen heilige huisjes schoppen. De Gallo Family Vineyards Chardonnay is een lekkere wijn om te drinken op een middag/zomeravond of romantische op de bank met z’n tweeën. Het perfecte gezelschap bij een etentje. Drink het bij gegrilde kip, vis of een romige pasta. Ook lekker bij zachte kazen. Wij dronken deze Chardonnay bij een gebakken zalm, de perfecte combinatie wat mij betreft.

 

Gallo Family Vineyards Grenache Rosé

Heerlijke Californische Gallo wijnen

De Gallo Family Vineyards Grenache Rosé is een soepele, fruitige en sappige wijn met frisse smaken van fruit en citrus. Lichtzoet, met een fris mondgevoel en een lichte touch van frambozen. Perfect voor de zomeravonden op een terras, in de tuin of op het strand.
Of gewoon om jouw dag te vieren! Drink de rosé lekker koud, omdat hij vrij zoet is kan de wijn dit hebben. Deze rosé is lekker om zo te drinken of bij lichte maaltijden zoals salades, vis, zeevruchten, tapas of antipasti. Omdat deze wijn een lekker zoetje heeft, heb ik er een heerlijke rosé sangria met zomerfruit van gemaakt. Hiervan hebben wij genoten in onze tuin met vrienden.

Heerlijke Californische Gallo wijnen

 

Waar zijn deze heerlijke Californische Gallo Family Vineyards wijnen te koop:

 

Cabernet Sauvignon: PLUS, SPAR, Vomar, Poiesz, Dag winkel, Jan Linders en Bol.com

 

Chardonnay: Jumbo, PLUS, COOP, SPAR, DIII, Vomar, Hoogvliet, Dagwinkel, Poiesz, Boon, Jan Linders en Bol.com

 

Grenache Rosé: PLUS, COOP, DIII, Hoogvliet, Poiesz, Dagwinkel, Boon, Jan Linders en Bol.com

 

Er is een Gallo wijn voor elk moment. En wanneer het dan tijd is voor wijn, zeg dan Hallo tegen Gallo.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden