Koken voor een grote groep mensen: zo tref je de juiste voorbereidingen

Koken voor een grote groep mensen: zo tref je de juiste voorbereidingen

Ga je binnenkort koken voor een grote groep mensen? Vanwege een verjaardag, feestje of gewoon zomaar? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat iedereen van de maaltijd kan genieten. Koken voor een grote groep mensen is echter niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer veel mensen specifieke dieetwensen hebben. Om nog maar te zwijgen over de voorbereidingen die je moet treffen. Ervaar je hier nu al stress door? Niet nodig. Met behulp van de volgende tips wordt koken voor een grote groep mensen een stuk gemakkelijker. Jouw succes wordt bepaald door de voorbereidingen die je treft. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 

Haal alle ingrediënten op tijd in huis

 

Wat je wil voorkomen is dat je straks alles op het laatste moment moet doen. Niet alleen het koken zelf, maar ook boodschappen doen neemt veel tijd in beslag. Daarom is het belangrijk om alle ingrediënten op tijd in huis te halen. Je kunt ook al heel veel tijd besparen door je bestelling bijvoorbeeld online te plaatsen. Online boodschappen doen is niet alleen veel gemakkelijker, maar het is ook nog eens in veel gevallen goedkoper doordat je niet in verleiding wordt gebracht om impulsaankopen te doen.

 

Vergeet ook niet dat online wijn bestellen een goed idee is. Bij een feestmaaltijd hoort natuurlijk ook een bijpassend drankje. Hoe fijn is het dan als je bij elke gang een passende wijn kunt serveren? Dat versterkt direct het feestgevoel. Weet je niet goed welke wijn bij de maaltijden past? Lees dan zorgvuldig de beschrijving van elke wijn of neem contact op met de webshop. Zij kunnen je vast helpen bij het vinden van de perfecte wijn.

 

Kies voor een recept dat bij (bijna) iedereen in de smaak valt

 

Iets maken dat bij iedereen in de smaak valt is bijna onmogelijk. Iedereen heeft een andere smaak. Toch zijn er genoeg gerechten die bijna iedereen wel lust. Of waarvan je in elk geval zeker weet dat het overgrote deel van de groep het wel wil proberen. Denk bijvoorbeeld aan simpele pasta recepten of traditionele soepen. Probeer de smaken zo klassiek mogelijk te houden. Ga dus niet experimenteren voor een grote groep, maar bewaar dit voor etentjes met enkel het gezin.

 

Eten er kinderen mee? Of weet je dat er in elk geval één iemand mee-eet die nauwelijks iets lust? Vraag dan gerust of je iets apart voor hem of haar kan maken. Een simpel gerecht, zodat ze ook gewoon mee kunnen eten.

 

Kies voor een recept dat eerder gemaakt kan worden

 

Het is slim om voor een recept te kiezen dat eerder gemaakt kan worden. Het zou immers jammer zijn als je tijdens het etentje eigenlijk alleen maar in de keuken staat om de volgende gang voor te bereiden. Dan heb je zelf niks aan het eten en de gezelligheid. Kies er daarom bij voorkeur voor om in de ochtend al te koken, zodat je dit in de avond enkel nog hoeft op te warmen. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite en geeft je de mogelijkheid om ook zelf van het feestje te genieten.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden