Nieuwe keukenapparatuur kopen Hier moet je op letten

Nieuwe keukenapparatuur kopen? Hier moet je op letten

Bijna iedereen die graag in de keuken aan de slag gaat, kan verlekkerd kijken naar de enorme hoeveelheid apparatuur die tegenwoordig te koop is. Opvallend is dat naast functionaliteit ook design meer en meer een grote rol begint te spelen. Veel mensen vinden het fijn om in de keuken aan het werk te zijn, maar dan wel alleen als die keuken ook fijn is om in te verblijven. En zeg nou zelf: met een paar van die mooie apparaten op het werkblad ziet bijna iedere keuken er geweldig professioneel uit. Ga je nieuwe keukenapparatuur kopen? Hier moet je op letten:

 

Heb je het echt nodig?

 

De eerste vraag is ook meteen de lastigste, zeker als je eigenlijk al besloten hebt dat je iets nieuws wilt gaan kopen. Heb je het echt nodig? Gelukkig is deze vraag met ‘nee’ beantwoorden niet meteen een reden om van je aankoop af te zien. We kopen tenslotte wel vaker wel dingen gewoon omdat we ze leuk vinden, en niet omdat we ze per se heel hard nodig en bepaald niet zonder kunnen. Maar verstandig is het wel, om voor je iets nieuws koopt even kritisch na te denken. Kan deze machine iets dat je andere apparaten nog niet konden? Gaat hij een ander apparaat vervangen, of is het een aanvulling? Iets aanschaffen dat je echt nodig hebt is altijd goed, iets dat je goed kunt gebruiken is meestal ook prima, maar iets kopen dat je echt niet nodig hebt, dat is een beetje zonde.

 

 

Past het bij elkaar?

 

Als je apparaten op het werkblad van je keuken plaatst, dan wil je wel dat deze een beetje bij elkaar passen. Heb je allerlei machines van verschillende merken, in verschillende kleuren en materialen, dat wordt het al snel een rommeltje. Heb je al een Smeg blender, dan doe je er dus goed aan om eventuele nieuwe apparatuur hierop aan te passen. Kies bijvoorbeeld ook voor een Smeg broodrooster, of een exemplaar dat qua looks goed bij de blender past. Dat houdt de boel een stuk rustiger en opgeruimder.

Nieuwe keukenapparatuur kopen Hier moet je op letten

 

Hoe vaak ga je het gebruiken en waar zet je het neer?

 

Heb je iets nieuws gekocht, of ben je bijna zover, dan is het ook goed om na te denken over hoe vaak je het wil gaan gebruiken. Het antwoord op deze vraagt bepaalt namelijk grotendeels waar je het apparaat wilt gaan plaatsen. Is het iets waar je op (bijna) dagelijkse basis mee aan de slag wil gaan? Dan is een plekje waar je goed en makkelijk bij kan wel zo handig. Is het iets dat je eens per maand of zelfs nog minder vaak gebruikt? Kijk dan of je het bijvoorbeeld in een kastje kan plaatsen, zodat het geen ruimte in beslag neemt op je werkblad.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden