Onthaasten in Ootmarsum

Onthaasten in Ootmarsum

Druk, druk, druk … je kent het wel. We moeten er even uit om tot rust te komen. En waar kan je dat beter doen in het oosten van Nederland. We gaan onthaasten in Ootmarsum.  Als je door het groene en heuvelachtig coulisselandschap rijdt, kom je al tot rust. Wat is het prachtig hier, we gaan genieten dat voelen we al.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

We rijden net iets buiten Ootmarsum naar onze bestemming B&B Postelhoek. Een jongedame ontvangt ons allervriendelijkst en zij vraagt of we eerst een kopje koffie willen drinken op het terras. Het is mooi weer, het zonnetje schijnt en het prachtige terras met een mooie grote notenboom lonkt. Daar komt ze al aan met onze koffie, thee en zoete versnaperingen. Wat een verwennerij, zo’n ontvangst belooft heel veel goeds. Silvia, de eigenaresse van deze mooie stek, verwelkomt ons persoonlijk en vertelt over haar B&B en het bijbehorende gezellig uitziende restaurant. We besluiten ter plekke dat we vanavond hier gaan eten.

Onthaasten in Ootmarsum

Eerst maar de koffertjes naar de kamer brengen. En wat voor kamer! Een complete studio met zitkamer, kitchenette, slaapkamer en aparte badkamer. De kitchenette is voorzien van koelkast, fornuis, koffiezetapparaat, waterkoker en klein oventje. Hier kunnen wij ’s morgens zelf ons ontbijtje klaarmaken dat ’s avonds al op de kamer wordt gebracht. Lekkere broodjes die we afbakken in het oventje en vleeswaren, eitjes, beleg, yoghurt en vers fruit in de koelkast. Prima geregeld, dan zien we wel hoe laat we wakker worden en gaan ontbijten.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

We willen er een culinair uitje van maken en via de VVV in Ootmarsum krijgen we informatie over wat er allemaal te proeven en te doen is in Dinkelland. Eerst het stadje Ootmarsum maar verkennen. We lopen tegen een prachtig groot gebouw aan, daarin blijkt een echte stokerij te zitten. Stokerij Sculte bevindt zich in dit voormalige klooster in het hartje van de stad. Roy vertelt ons hoe de stokerij ontstaan is en dat Sculte whisky al diverse prijzen in het buitenland in de wacht gesleept heeft. De whisky wordt lokaal gebrouwen en gedestilleerd, gerijpt en gelagerd op Twents eikenhout wat de whisky een authentieke smaak geeft. Natuurlijk zijn we heel nieuwsgierig naar deze ‘gouden’ drank en Roy laat ons de whisky, diverse jenevers, fruitdestillaten en gin proeven. Alles ambachtelijk en met liefde bereid en dat proef je!

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

Lekker rozig gaan we terug naar de Postelhoek om een tukje te doen voordat we gaan dineren. Opgefrist en wel gaan we weer op het uitnodigende terras in het zonnetje zitten. Lekker flesje wijn erbij, we hebben er zin in. Silvia raadt ons de Vriendentafel aan, dit zijn diverse koude en warme hapjes en gerechten die in etappes geserveerd worden. Nou dat spreekt ons wel aan, laten we dat maar doen. Allereerst krijgen we lekker brood met boter en tapenade. Dan volgt een bord met gerookte rib-eye met een plankje lekkere voorgerechtjes zoals gerookte zalm, makreel, forelsalade, potje met garnalen, rauwe ham, rolletje rosbief gevuld met fijngesneden groenten en Vitello Tonato. Mmm lekker zeg. Een schaaltje met daarin een grote garnaal met panko korstje op een bedje van sla volgt hierna en die is ook heerlijk. Maar even wachten met de rest wat nog komen gaat. Inmiddels wordt het wat frisser buiten en verhuizen we naar het knusse restaurant. Je kunt zien dat een dame deze toko runt, veel oog voor kleine details in en om het restaurant.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

Er volgt een kreeftensoepje met een krokant gekruide broodstengel. Heerlijk! Als hoofdgerecht krijgen we een schaal met een stukje zalm, scholfilet, garnaal, paddenstoelen en tournedos met daarbij een witte wijnsaus en kalfs/tomatenjus apart geserveerd. De vis is heerlijk de tournedos ziet er een beetje plat uit en is helaas ‘doorgeslagen’. Maar dat hebben de meisjes van de bediening snel in de gaten en in no-time wordt een perfecte tournedos saignant geserveerd. Stuk voor stuk goede meiden heeft Silvia in de bediening lopen, dat moet even gezegd worden. We wachten even met het toetje en dat blijkt een goed idee te zijn want als dit verschijnt blijkt het weer een parade van lekkers te zijn. Een brownie met karamel, bananenparfait met fruit, mango-ijs met een macaron en een witte chocolademousse met rood fruit. Tja ondanks dat we al veel gegeten hadden, ging dit er nog goed in. Hoef natuurlijk niet te zeggen dat dit ook weer top was en een mooie afsluiter van een kostelijk diner.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

Ons stekkie ligt tegenover het natuurgebied Het Springendal. Een bijzonder beekdal met meertjes, weilanden, heuvels, heide, hooilanden en historische boerderijen. Hier maken wij in de vroege ochtend een fikse wandeling en genieten van al het natuurschoon.
De komende dagen staan er nog culinaire trips op de planning en dit kan je lezen in de volgende blogs.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

Na twee heerlijke nachten in B&B Postelhoek gaan we op de laatste dag Ootmarsum verkennen. Ootmarsum staat vooral bekend om de liefde voor de kunst, het authentieke stadje is vergeven van galerieën. Kunst zoals schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en glaskunst is te bewonderen in dit stadje met zijn smalle steegjes en historische gebouwen. Tussen deze oude pandjes springt de Galerie International Chez-Moi Ton Scholten – door zijn moderne vormgeving – eruit. Als je van moderne kunst houdt, ben je hier aan het juiste adres. Prachtige werken van Ton Scholten zelf alsmede van andere kunstenaars zijn hier te bewonderen.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

Nadat we alle steegjes en de kunst gezien hebben, lopen we per ongeluk langs The Wine Galery op de Markstraat. Kom maar binnen hoor, wordt er geroepen door een hele aardige heer. Willen jullie een lekkere wijn proeven? Ja natuurlijk willen we dat. Wat blijkt nu, de eigenaar van The Wine Galery heeft een eigen wijngaard in Toscane (Italië). We beginnen met de Trastella een frisse witte wijn met heel veel fruit, dan volgt de Traluna een volle rode wijn en als klapper schenkt hij ons een glas Villa Trasqua Nerento Chianti Classico Riserva Cru DOCG Grande Selezione 2009, een volle, ronde en krachtige rode wijn. Heerlijk! Natuurlijk kopen we een paar flessen.

Onthaasten in Ootmarsum  Onthaasten in Ootmarsum

Houdt je van relaxen, natuur, kunst, lekker eten en drinken, fietsen of vissen, Ootmarsum heeft het allemaal. Van huifkartocht tot boerengolf, van kamperen tot luxe overnachten, voor ieder wat wils.

Twente wat hebben we genoten, we hebben er maar drie dagen vertoefd maar het voelt als een week vakantie.
Silvia van de Postelhoek bedankt voor jouw gastvrijheid en alle goede zorgen.
VVV Ootmarsum bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben voor ons. We komen zeker een keertje terug.


2 reacties
Jacqueline

juli 19, 2017 @ 10:32 am

Het klinkt zeer uitnodigend, krijg zin om ook te gaan

Hanneke de Jonge

juli 19, 2017 @ 10:59 am

Ja Jacqueline het was heel erg leuk, we hebben genoten 🙂

Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden