Samen eten van Jamie Oliver

Samen eten van Jamie Oliver

En daar is hij dan het nieuwe kookboek van Jamie Oliver. Zijn nieuwste kookboek heeft als thema om weer samen met familie en vrienden aan tafel te schuiven. In dit boek Samen eten van Jamie Oliver vind je complete menu’s met super lekkere maaltijden om te bereiden voor jouw dierbare familie en vrienden. En daar zijn we weer aan toe, weer bij elkaar kunnen komen en lekker eten.

 

Jamie Oliver

 

Jamie, wie kent hem net. Ruim 20 jaar geleden begonnen op TV als Naked Chef en nu een van de meest populaire TV chef en kookboekschrijver. Hij heeft het thuis koken populair gemaakt onder de jongeren en mijn mans zoon kookt door Jamie nu elke avond voor zijn gezin. Hoe mooi is dat!
En Jamie is ook bekend van zijn Fifteen restaurants, waar hij achterstandsjongeren opleidt om in de horeca een baan te vinden. Met zijn Food Revolution wil hij obesitas onder kinderen terugdringen en heeft hij bereikt dat de scholen gezondere maaltijden bereiden voor de kids.

 

Samen eten van Jamie Oliver

 

In dit boek vind je meer dan 120 inspirerende en praktische recepten. Alle hoofdstukken bevatten een complete maaltijd, die je in z’n geheel kunt bereiden voor familie of vrienden of waarvan je een enkel recept uit kiest. Het zijn haalbare en duidelijke recepten, waarbij je al heel veel van tevoren kunt klaarmaken, zodat je op de avond zelf weinig werk hebt in de keuken en gezellig aan tafel kunt zitten. Het gaat om de gezelligheid, samen aan tafel zitten en samen eten.

Het boek bestaat uit 19 hoofdstukken en elk hoofdstuk heeft een thema. Hierin krijg je tips wat je van tevoren kunt bereiden, op de dag zelf en hoe je op het laatst alles samenstelt en serveert.

 

Hoofdstukken

 

Het eerste hoofdstuk is een Brunch Party. Dit begint met een te lekkere honing focaccia, dan volgt een Jerk varkensgebraad met daarbij heerlijke bijgerechten zoals een paprika pickle en meringue met geroosterde ananas na. Nou dit begint al goed kan ik jullie verklappen.

 

In het tweede hoofdstuk gaan we genieten van Relaxed Feestmaal met een heerlijke salade van rode uien, geroosterde druiven en geitenkaas. Gevolgd door een pie met kip en heerlijke Iles Flottantes met rabarber toe.

Samen eten van Jamie Oliver

Of wat dacht je van een Curry avond van hoofdstuk 3? Heerlijke verschillende curry’s geserveerd met een luchtige kokosrijst en zelfgemaakt naanbrood.

 

De Taco party met langzaam gegaard buikspek van hoofdstuk 4 is ook niet te versmaden.
Hoofdstuk 5 is een Zonnig samenzijn met een gevulde zalm die ik echt ga proberen!
In 6 de Lastminute feestmaal heerlijke en simpel te maken gerechtjes.
Gebraden rumpsteak staat centraal in hoofdstuk 7, daarbij natuurlijk heerlijke geroosterde aardappeltjes en uien en een waanzinnig lekkere botersla.

Samen eten van Jamie Oliver

De vrolijke familiemaaltijd van 8 geeft het recept voor superlekker knoflook breekbroodjes, een crispy pestokip met rode rijst en als toetje een Essex Eton Mess. Nou die lust ik wel hoor.

 

We vieren een Zomers feest in hoofdstuk 9. Heerlijke groenten van het seizoen zoals tomaten. Een langzaam gebraden lamsrollade en een Yoghurt Panna Cotta met aardbeien na.

 

En zo zijn het 18 hoofdstukken met heerlijke thema’s van Comfort food, Picknick pret tot aan Herfst en Feestelijke maaltijd aan toe. En we sluiten af met een Cocktail hoofdstuk.

Samen eten van Jamie Oliver

Samen eten van Jamie Oliver

 

Elk hoofdstuk heeft een voorgerecht, hoofdgerecht met verschillende bijgerechten en nagerecht. Bij elk gerecht lees je wat je (ver) van tevoren bereiden kunt en hoe je het gerecht op het laatst klaarmaakt. Zonder stress en zonder veel van tafel weg te zijn. Super veel tips en trucjes zodat jij goed voorbereid aan de slag kunt.

 

En achter in het boek handige tips van Jamie over koelkast organiseren, benodigdheden, de juiste balans vinden, de producten en voedingswaarden per recept.

 

Het gaat bij Jamie om het samen aan tafel zijn, de gezelligheid en het genieten.
Onvergetelijke maaltijden, heerlijke recepten en natuurlijk weer prachtige foto’s, gemaakt door David Loftus, Levon Biss & Paul Stuart.

Aan tafel met z’n allen!

 

Samen eten van Jamie Oliver

Je kunt het boek hier bestellen.

9789021585260
€ 32,50


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden