Sloe gin cocktail recepten

Sloe gin cocktail recepten

Ik kreeg van mijn zusje en zwager een fles Sloe gin met de achternaam van mijn zwager erop. Nu had ik nog nooit deze gin gedronken, hoog tijd om er mee te gaan experimenteren. Ik heb daarom een paar verschillende Sloe gin cocktail recepten gemaakt. Wellicht heeft mijn zwager daar ook iets aan (haha).

 

Sloe gin

 

De Britse rode likeur Sloe gin is gemaakt met gin en sleedoorn. Sleedoorn is de vrucht van de sleedoornplant, een familielid van de pruim. Het heeft een alcoholpercentage tussen de 15 en 30 procent. De Europese Unie heeft echter een minimum van 25% vastgesteld voor Sloe gin om als zodanig te worden genoemd. Sloe gin is technisch gezien een likeur op basis van gin. De traditionele manier om sleedoorn gin te maken, is door de sleedoorn in gin te weken.

 

De Sloe gin is ook een fantastisch veelzijdige likeur die kan worden gebruikt om een hele reeks heerlijke cocktails te maken. Traditioneel wordt Sloe gin puur gedronken, over ijs (on the rocks).
Sloe gin kan echter met veel verschillende mixers worden gebruikt. Het gaat bijzonder goed samen met lichte, sprankelende mixers met citrustonen die de rijke bessentonen van de gin kunnen verheffen, denk aan tonic, prosecco en limonade.
Dan moet je nadenken over garnituren. Bij Sloe gin past het beste de pittige en kruidachtige garnituren zoals plakjes verse citrusvruchten en rozemarijn. Beide helpen de diepe, geurige gin-likeur naar een hoger niveau te tillen.

 

Sloe gin cocktails

 

De beste manier om een ideale combinatie van Sloe gin, mixer en garnituur voor jou te vinden, is door te experimenteren. Je kunt veilig beginnen met elke mixer die klassiek is gecombineerd met London dry gin. Vanaf daar ligt de wereld aan je voeten.
En als je nog steeds niet zeker weet hoe je je Sloe gin moet drinken, maak je geen zorgen. Probeer onderstaande fantastische cocktailrecepten eens uit en je hebt Sloe gin in een mum van tijd onder de knie.

 

Sloe gin cocktail recepten

 

Dit zijn de cocktail recepten die ik gemaakt heb met het flesje Sloe gin:

 

Sloe gin met tonic

Sloe gin cocktail recepten

Ja, tonic is een geweldige match voor Sloe gin! De droge, verrukkelijk bittere kinine van tonic water is een fantastische partner voor het zoete, fruitige van Sloe gin. De sprankelende bubbels van de tonic helpen vervolgens om de stroperige textuur van de gin op te heffen voor een opmerkelijk verfrissende Sloe gin-ervaring.
Begin met één deel Sloe gin tot vier delen tonic, uiteraard met veel ijs.
Garneer vervolgens met schijfjes citroen en verse rozemarijn voor een heerlijke maar eenvoudige Sloe gin-tonic.

 

Arancello Sloe gin sparkler

Sloe gin cocktail recepten

50 ml Sloe gin
25 ml Arancello
bruisend water
ijsblokjes
1 schijfje sinaasappel
1 takje verse munt

Meng de zelfgemaakte Arancello met Sloe gin en top het af met bruisend water.

 

Sloe gin vlierbloesem tonic

Sloe gin cocktail recepten

50 ml Sloe gin
25 ml vlierbloesemlikeur
tonic
ijsblokjes
1 handvol bramen
1 rozemarijn

Meng de zelfgemaakte vlierbloesemlikeur met Sloe gin en top het af met tonic.

 

Sloe Gin Sour

Sloe gin cocktail recepten

60 ml Sloe gin
30 ml citroensap
15 suikersiroop
1 eiwit
ijsblokjes
1 aardbei

Doe de Sloe gin, citroensap, suikersiroop, eiwit in een cocktailshaker en schud dit goed. Voeg dan een handvol ijsblokjes toe en schud nogmaals heel goed. Giet dan door een zeef in een cocktailglas en garneer met een aardbei.

 

Sloe Gin Royal

Sloe gin cocktail recepten

In plaats van een Kir Royale, kan je ook een lekkere Sloe Gin Royal maken.

40 ml Sloe gin
Champagne of Prosecco

Schenk de Sloe gin in een champagne glas en giet het glas vol met de Champagne of Prosecco.

 

Sloe Gin Negroni

Sloe gin cocktail recepten

Een Sloe gin Negroni is zoeter dan de klassieke Negroni:

30 ml Sloe gin
15 ml Campari
15 ml Vermouth
ijsblokjes
sinaasappelschilletje

Vul het glas bijna vol met ijsblokjes. Giet eerst de Sloe gin en daarna de Campari en Vermouth erin. Meng dit door elkaar. Garneer met een sinaasappelschilletje.

 

Fudge

Sloe gin cocktail recepten

Het laatste beetje Sloe gin heb ik gebruikt in een heerlijke fudge. Ik heb hiervoor 75 gram gedroogde blauwe bessen een nacht geweekt in ongeveer 50 ml Sloe gin. Hoe jij die heerlijke fudge ook kunt maken, lees je hier. Chocolade fudge met rum en rozijnen

 

Sloe gin cocktail recepten

 

De geopende fles Sloe gin moet na openen een jaar drinkbaar blijven, mits bewaard in een luchtdichte verpakking, op een koele, droge donkere plek. Dit komt door het hoge alcoholpercentage.
De kwaliteit van Sloe gin kan echter na verloop van tijd afnemen. Je zult merken dat de drank troebel wordt, met bezinkselvorming op de bodem van de fles.
Als je het niet zeker weet, controleer dan altijd de houdbaarheidsdatum op de fles voordat je je de gin drinkt.
Met Sloe gin cocktails zoals die hierboven, zal een fles Sloe gin zeker snel op zijn.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden