Speciale koffie recepten waarmee je jouw collega's kunt verrassen

Speciale koffie recepten waarmee je jouw collega’s kunt verrassen

In Nederland wordt er gigantisch veel koffie gedronken. Vooral op de werkvloer drinken we graag een bakje koffie. De meeste mensen drinken ‘reguliere’ koffie. Er wordt hooguit melk en suiker toegevoegd aan de koffie. Met een koffiezetapparaat voor bedrijven kun je echter nog veel meer! Er zijn een hele hoop verschillende koffierecepten! Wist je dat er zelfs verschillende koffierecepten zijn die alcohol bevatten? Er zijn tientallen verschillende recepten die ontzettend lekker zijn. Ben jij benieuwd? Ik geef jullie hieronder een paar speciale koffie recepten waarmee je jouw collega’s kunt verrassen. Zo beginnen jij en je collega’s de dag pas echt goed! Tip: Verzin ook eens een leuk koffiekopje.

 

Chocolade koffie

Speciale koffie recepten waarmee je jouw collega's kunt verrassen
Weet jij van je collega’s dat ze erg dol op chocolademelk zijn? Dan is chocolade koffie dé perfecte manier om je collega’s eens te verrassen. Zodra een chocoladeliefhebber deze koffie één keer geproefd heeft, zal hij/zij niet anders meer willen!

Ingrediënten

● 50 ml melk
● 2 koffielepeltjes cacaopoeder
● 40 ml espresso
● basterdsuiker
● slagroom

Stappenplan

Verwarm de melk en voeg vervolgens twee koffielepeltjes cacaopoeder toe. Hierna moet je goed roeren om ervoor te zorgen dat het cacaopoeder oplost. Om de koffie net iets zoeter en smaakvoller te maken, voeg je hierna basterdsuiker toe. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe zoet je de koffie wilt, maar voor de meeste mensen is één theelepeltje basterdsuiker meer dan voldoende. Je hebt nu als het goed is een kopje met chocolademelk. Vervolgens kun je hier de 40 ml espressokoffie aan toevoegen. Zodra je dit hebt gedaan kun je de koffie nog romiger maken door middel van een beetje slagroom.

 

Karamel koffie

Speciale koffie recepten waarmee je jouw collega's kunt verrassen
Ben jij een liefhebber van de heerlijke smaak van karamel? Dan is het verstandig om karamel koffie eens uit te proberen! De kans is groot dat ook je collega’s deze koffie erg lekker zullen vinden. De karamel kun je eenvoudig zelf maken en aan de koffie toevoegen.

Ingrediënten

● 25 gram suiker
● 1 eetlepel water
● 125 ml sterke koffie
● 15 ml slagroom

Stappenplan

Stop de suiker samen met één eetlepel water in een klein steelpannetje. Kook dit vervolgens tot je karamel met een goudbruine kleur overhoudt. Voeg de karamel vervolgens samen met de slagroom toe aan de koffie. De bedoeling is dat je de melk vervolgens opgeschuimd aan het kopje toevoegt. Nu heb je een heerlijk kopje met karamel koffie!

 

Italian iced coffee

Speciale koffie recepten waarmee je jouw collega's kunt verrassen
IJskoffie is nog nooit zo populair geweest als nu! Gelukkig kun je deze koffie ook eenvoudig thuis of op de werkvloer bereiden.

Ingrediënten

● 100 ml espresso
● 2 theelepels honing
● Ijsblokjes

Stappenplan

Zet de espresso net als je normaal zou doen. Los vervolgens de twee theelepels honing op in de koffie. Pak hierna een glas en vul deze voor de helft met ijsblokjes. Hierna kun je koffie over de ijsblokjes heen gieten. Het resultaat is een heerlijke Italian iced coffee. Alhoewel dit recept misschien niet te vergelijken is met ‘normale’ koffie, zullen je collega’s het minstens net zo lekker vinden! Hebben jullie geen honing op de werkvloer? Dan kun je voor dit recept ook gewoon suiker gebruiken.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden