Tips voor vegetariërs in wording

Tips voor vegetariërs in wording

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch of veganistisch te gaan eten. Misschien behoor jij ook wel tot deze groep die dolgraag verandering in hun eetpatroon willen aanbrengen, maar stiekem niet goed weten hoe ze dit moeten doen. Vegetarisch eten is echter helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Zeker niet in de huidige tijd. Waar er vroeger namelijk weinig vleesvervangers waren, zijn deze tegenwoordig in overvloed aanwezig. Ook heb je voor vrijwel elk dierlijk product ook een veganistisch alternatief. Dit maakt het voor beginnende vegetariërs en veganisten veel makkelijker om te beginnen. Wil jij binnenkort toch echt de knoop doorhakken en stoppen met het eten van vlees en/of vis? Of wil je gelijk stevig doorpakken en alle dierlijke producten de ban in doen? Maar ben je bang om fouten te maken? Of ben je simpelweg op zoek naar een aantal tips om vegetarisch eten makkelijker te maken? Lees dan snel verder want hier vind je tips voor vegetariërs in wording.

Bouw het rustig op

Je hoeft niet direct van de ene op de andere dag te stoppen met het eten van dierlijke producten. Niemand verwacht dat je een nieuw voedingspatroon binnen één dag meester maakt. Probeer daarom echt rustig op te bouwen. Bijvoorbeeld door tijdens het opstellen van een weekmenu één of twee dagen voor de hellofresh vegetarische maaltijden te kiezen. Zo daag je jezelf uit om vaker in de week vegetarisch te koken. Zodra je dit onder de knie hebt, breid je het langzaam uit naar meerdere dagen. Pas wanneer je het gevoel hebt dat je de definitieve stap écht kunt nemen, maak je je gehele menu vegetarisch.

Lukt het je niet om altijd vegetarisch te eten? Wees je er dan van bewust dat enkele dagen in de week geen vlees en/of vis eten al een heel groot verschil kan maken. Wees dus niet te hard voor jezelf en vier elke kleine overwinning.

Ga op zoek naar verschillende cuisines

Tips voor vegetariërs in wording
Opvallend genoeg draait onze keuken vaak om vlees en vis. Een maaltijd is voor de gemiddelde Nederlander niet compleet zonder een lekker lapje vlees. Het zogenaamde AVG’tje is een ware go-to in het traditionele Hollandse gezin. Er zijn echter ook al heel veel wereldkeukens waar ze juist voornamelijk met groente en specerijen koken. Denk aan heerlijke gezonde curry’s en soepen. Heerlijk vullend en je mist de proteïne voor geen seconde.
Wil je dus meer smaak aan je gerechten toevoegen of meer diversiteit in je voedingspatroon brengen? Kies dan voor meer gerechten uit de wereldkeuken.

Daag jezelf constant uit

Het is niet altijd even gemakkelijk om je aan je nieuwe voedingspatroon te houden. Zeker niet wanneer de rest van je omgeving hier niets van snapt. Denk bijvoorbeeld aan een winterbarbecue met de hele familie. Dit lijkt een goede reden te zijn om dan maar een avondje vlees en vis te eten. Maar natuurlijk is dat helemaal niet nodig. Voor vrijwel elk gerecht is er wel een vegetarisch alternatief te bedenken. Ook voor de barbecue. Wat dacht je van heerlijke gegrilde groenten en fruit? Dat is enorm smullen!

Tips voor vegetariërs in wording

Tips voor vegetariërs in wording

 

Probeer jezelf in elke situatie uit te dagen. Zodra je merkt dat er altijd wel een oplossing is, ga je hier echt lol in krijgen en merken dat vegetarisch eten makkelijker is dan het klinkt.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden