Vacu Vin Swirling Carafe

Vacu Vin Swirling Carafe

Heb je hem al gespot in de kookwinkels? De Vacu Vin Swirling Carafe. Niet alleen heel erg praktisch voor het decanteren van de wijn, maar hij staat ook nog ontzettend leuk op je tafel.

 

Decanteren, wat is dat dan? Decanteren is het voorzichtig overgieten van de wijn in een karaf. Dit doe je om bij bijvoorbeeld bij een oude wijn of port het bezinksel te scheiden van de wijn. Op deze manier heb je de heldere wijn in de karaf en laat je het bezinksel in de fles. Bij jonge wijnen kan het nodig zijn omdat die wel gebaat zijn bij extra zuurstof waardoor ze wat soepeler worden en daardoor meer op smaak. Door de wijn te walsen in een karaf, reageert de wijn op zuurstof.

Vacu Vin Swirling Carafe

De glazen karaf waarin je de wijn wilt schenken moet goed schoon zijn en mag geen geurtjes afgeven. Proef allereerst de (oude) wijn uit de fles of deze nog wel goed is en schenk dan voorzichtig de wijn in de karaf.

 

Er bestaan vele verschillende vormen wijnkaraffen. De ideale karaf is er een met ‘bolle buik’ en een smalle hals. Ook moet hij groot genoeg zijn, zodat de gelijkmatige opname van zuurstof aan de oppervlakte van de wijn mogelijk is.

Vacu Vin Swirling Carafe

De Vacu Vin Swirling Carafe voldoet hier helemaal aan. Tevens staat de karaf op een asymmetrische voet van kurk. Als je de karaf een duwtje geeft, laat deze de wijn rustig walsen in de karaf. Middels de uitsparing in de bodem van de karaf blijft de karaf op de voet staan. Door het mechanisme uit het midden te plaatsen, kan de wijn niet alleen draaien maar ook walsen in de karaf waardoor het nog beter zuurstof opneemt.

 

Vacu Vin Swirling Carafe voegt een nieuwe dimensie toe aan het drinken van wijn.
Wijn decanteren op een slimme manier zonder het traditionele karakter van decanteren te verliezen.
Een goede reden dus om deze karaf te voorschijn te halen tijdens een dinertje. De Vacu Vin Swirling Carafe is niet alleen heel erg praktisch, het is ook nog een feestelijke blikvanger op tafel!

 

De Swirling Carafe van Vacu Vin is o.a. te koop bij: https://www.kitchenandmore.nl/karaf-vacu-vin-swirling-carafe


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden