Virtueel dineren in de Achterhoek

Virtueel dineren in de Achterhoek

Wij krijgen een leuke uitnodiging voor een Virtual Reality Dinner. Ik mag mijn partner meenemen en we kunnen de hele avond gezellig Italiaans tafelen met andere foodies. We gaan virtueel dineren in de Achterhoek.

 

Nu dacht ik dat de Achterhoek niet zover van Zeewolde lag, maar dat valt op de avond zelf een beetje tegen. Het is toch nog anderhalf uur rijden naar Vragender, een plaatsje waar we nog nooit van gehoord hadden. We rijden door prachtige weilanden en komen bij Restaurant Fox waar we ons gaan laten verrassen. Het is een super modern en sfeervol restaurant, dit verwacht je eigenlijk niet in deze omgeving.

 

We worden allervriendelijkst ontvangen en gaan zitten in het lounge gedeelte van het restaurant waar al een collega blogger zit. Geen idee wat ons te wachten staat, maar al snel komt Daniëlle – de eigenaresse van de zaak – om ons uit te leggen wat er gaat gebeuren. Op zaterdagavond is het Italiaans tafelen in de vorm een dinerbuffet. En omdat ze 20 jaar bestaan, introduceren ze het Virtueel dineren in deze omgeving.

 

Aan de bloggerstafel

 

We mogen naar onze ‘bloggerstafel’ en krijgen alvast een lekker vers gebakken broodstengel met een heerlijke dip. Hier gaan we het grote restaurant verkennen, verspreid staan de diverse buffetten, zoals een voorgerechtenbar waar diverse lekkere kleine amuses bereid worden voor ons. Wij genieten van een heerlijke Vitello Tonato van kalfsrosbief met een tonijnmayonaise, Naegelholt een licht gerookt vleesproduct uit deze streek, een lekkere Carpaccio en gemarineerde Rogvleugel met een gefrituurde sprinkhaan. Hubbie eet dit op zonder te beseffen dat hij een sprinkhaan zit te verorberen. Lekker krokantje bij de vis, haha.

Virtueel dineren in de Achterhoek Virtueel dineren in de Achterhoek Virtueel dineren in de Achterhoek

Dan gaat het gebeuren, we gaan naar de andere kant van het restaurant voor de VR experience. Een beetje lacherig zitten we met z’n allen aan de lange tafel. De brillen en koptelefoons liggen al klaar voor ons. Hoe moet dat met mijn eigen bril? Gewoon afzetten en de speciale VR bril opzetten. Deze kan op sterkte ingesteld worden, gelukkig maar want zonder bril zie ik niets. We krijgen uitleg over wat er gebeuren gaat en wat we wel en niet moeten doen met deze bijzondere bril op. En dan gaat het beginnen…..we wanen ons in een bos in Italië en zien wilde zwijnen lopen. Daarbij worden we voorzien van een dennen- en truffelgeur. We mogen naar ons bordje reiken waar een amuselepel ligt. Deze breng je naar je mond, wat al een kunst op zich is en dan geniet je intens van hetgeen geserveerd is. Wat een bijzondere ervaring, alle zintuigen worden geprikkeld.

Virtueel dineren in de Achterhoek

Hierna gaan we weer aan tafel om te proeven van een lekker plankje met Italiaanse vleeswaren, kaasjes, broden met tapenades, dips en pesto’s. Glaasje Siciliaanse wijn erbij en lekker genieten maar! Er ligt een menukaart op tafel zodat we daar onze keuzes kunnen bepalen voor de volgende gerechten. We gaan naar de kookbar, waar we kunnen kiezen uit vers gemaakte gerechten.

Virtueel dineren in de Achterhoek Virtueel dineren in de Achterhoek

 

Eerst gaan we het vlees proberen en de ossenhaas wordt op de grill gelegd. Hij wordt lekker rood en mals geserveerd, daar houden wij wel van. Het nadeel van een buffet is dat je teveel eet en ook deze avond gaan wij ons aan vele gerechtjes te buiten. Die gekonfijte eendenbout, gegrilde zalm, gamba’s en pasta bereid in een grote Parmezaanse kaas lonken ook naar ons. Nou vooruit dan maar, van dit alles toch maar iets proberen.

Virtueel dineren in de Achterhoek Virtueel dineren in de Achterhoek

De keuze is er reuze.
De bijgerechten en saladebar laten we aan ons voorbijgaan, het is echt teveel.

Virtueel dineren in de Achterhoek

Ik plof, maar hubbie gaat gewoon nog naar de toetjescorner. IJs, diverse mousses, tiramisu, crème brûlée, vers fruit, lekkere sauzen, etc., etc. het staat er allemaal. En ja hoor, hij komt met diverse glaasjes en bordjes terug. Waar laat hij het! Met een grote gelukkige grijns eet hij het allemaal op met als zijn favoriet de Limoncello mousse, waarvan hij er drie(!) verorbert.

 

Voor een vast bedrag mag je bij Restaurant Fox de hele avond genieten van heerlijk gevarieerd eten. Ondanks de lange rit is het virtueel dineren in de Achterhoek een heel bijzondere beleving en een echte aanrader. De Achterhoekse bediening is top.
O ja, voor de kinderen hebben ze een aparte speelkamer, waar de kinderen zichzelf de hele avond kunnen vermaken.

Virtueel dineren in de Achterhoek

Bekijk de site voor de diverse thema avonden.

 

Fox Horeca
Winterswijkseweg 13
7134 NB Vragender
0544-371427
info@foxhoreca.nl


6 reacties
Dhini

oktober 7, 2017 @ 3:01 pm

Wat leuk! En die eten ziet er lekker uit

http://dhini.nl

Thomas

oktober 7, 2017 @ 7:07 pm

Dat is eens wat anders! Ik woon een stukje dichterbij (Zutphen), misschien wel eens leuk om een kijkje en hapje te nemen!

Eva

oktober 7, 2017 @ 7:14 pm

Klinkt als een geweldige ervaring! Het eten ziet er super lekker uit!

Hanneke de Jonge

oktober 7, 2017 @ 8:02 pm

Ja het was een speciale ervaring en het eten was heerlijk.

Hanneke de Jonge

oktober 7, 2017 @ 8:02 pm

Ik kan het je aanbevelen Thomas.

Hanneke de Jonge

oktober 7, 2017 @ 8:03 pm

Ja was leuk en lekker

Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden