Voordelen van Collageen in tijdens het koken

Voordelen van Collageen in tijdens het koken

Collageen is helemaal hip and happening. En dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat collageen met name erg goed is voor huid en nagels. Een soort beauty supplement dus! Wat je veel ziet is dat men het als een drankje inneemt, maar er zijn nog andere manieren om lekker te profiteren van dit poeder! Dit zijn de Voordelen van Collageen in tijdens het koken:

 

Wat is Collageen?

 

Allereerst even kort wat collageen is en waarom het zo gezond is. Dit zit hem voornamelijk in het feit dat het een makkelijk opneembaar supplement is dat belangrijke aminozuren bevat. Het lichaam heeft aminozuren nodig als bouwstenen voor heel veel verschillende processen in het lichaam. Niet alleen huid en haar dus, maar ook kraakbeen, maag en darmen bijvoorbeeld. Door regelmatig collageen te nemen geef je je lichaam iets extra’s om mee te kunnen bouwen. Daar komt bij dat na je 25e de aanmaak van collageen langzaam maar zeker terugloopt. Dit zie je dus in de vorm van rimpels! Door extra collageen te nemen vertraag je als het ware dit proces. En zelfs als er op een bepaald moment toch rimpeltjes verschijnen – wat overigens erg mooi is, als je het mij vraagt! – dan kan je lichaam dit poeder ook zeker dus op andere plekken goed gebruiken.

 

Hoe neem je Collageen in?

 

Collageen poeder neem je het beste in tijdens een maaltijd, welke maaltijd maakt daarbij niet veel uit. Het is hittebestendig dus je kunt het ook in saus of soep doen. Dit heeft geen effect op de werking hiervan, anders dan bijvoorbeeld vitamines of mineralen. Wat erg lekker is, is een kom warme havermoutpap met een schepje collageen er in. Wat denk je van een lekkere chocolade versie?

 

Ingrediënten:
75 gram havermout
150 ml melk naar keuze
1 el cacaopoeder
2 schepjes collageen poeder
Snufje zout
Honing of suiker om mee te zoeten
Eventueel wat gehakte noten

Doe de havermout met de melk, zout en cacaopoeder in een pannetje en breng zachtjes aan de kook.
Laat zachtjes pruttelen tot de pap dik is geworden.
Roer de collageen en het zoet naar keuze en eventueel wat nootjes door de pap en eet direct op!

Voordelen van Collageen in tijdens het koken

 

Liever een hartige optie? Wat ik hierboven al noemde, is dat je collageen ook door de saus of jus kunt roeren. Dus als je binnenkort lekkere gehaktballetjes of stoofvlees maakt, roer dan vlak voordat je gaat opscheppen een paar lepels collageen poeder door de jus heen. Het lost snel op, dus je hebt er geen klontjes van!


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden