Welk soort koffiemachine heb jij in huis?

Welk soort koffiemachine heb jij in huis?

Wat is er tegenwoordig veel keuze op het gebied van koffiemachines! Waar het vroeger simpel was, je koos gewoon een koffiezetapparaat uit voor filterkoffie, meer keuze was er meestal niet, is het kiezen van een koffieautomaat tegenwoordig een flinke klus. Eentje die flinke hoofdbrekens op kan leveren, want welk soort apparaat past nu het best bij jou? Eentje waar je makkelijk en snel een pad in gooit? Of zijn cupjes beter geschikt? Wil je aan de slag met verse koffiebonen, of vind je de good old filterkoffie eigenlijk net zo lekker? Welk soort koffiemachine heb jij in huis?

 

Zoveel mensen, zoveel wensen

 

Als het om koffieautomaten gaat is de keuze tegenwoordig echt enorm. Niet zo vreemd misschien, want er is bijna niets zo persoonlijk als het ideale kopje koffie. Al zo lang er koffie wordt gedronken ontstaan er dagelijks discussies over, waarbij de kwaliteit er maar zelden goed vanaf komt. Zeker op kantoor lijkt de koffie altijd nauwelijks drinkbaar te zijn, al moet daarbij worden aangetekend dat dit in de praktijk vaak best meevalt. Maar er is bijna niets zo goed voor de teamspirit als gezamenlijk klagen over de koffie, en dus doen we het massaal.

 

Ook als we bij familie of vrienden op bezoek zijn, zijn we niet altijd tevreden over de geschonken koffie. Hier komt echter wel in rap tempo verandering in, nu koffiemachines steeds vaker kopjes koffie op maat af kunnen leveren. De kans dat oma weer eens de koffie veel te sterk of te slap heeft gezet is in de loop der jaren flink afgenomen, nu ook zij een machine heeft die koffie per kopje aflevert, en niet per kom. En alhoewel niet iedereen een groot fan is van koffiepads, is de koffie doorgaans prima te drinken en in ieder geval stabiel van kwaliteit en sterkte.

Welk soort koffiemachine heb jij in huis?

 

Machines voor de echte liefhebbers

 

De koffiepadmachines van nu, kun je vergelijken met de koffiezetautomaten voor filterkoffie van vroeger. Prima voor een doorsnee kopje koffie, voor mensen die het niet per se als delicatesse zien, maar gewoon als een functioneel en prima drankje. Ben je een echte liefhebber, iemand die altijd op zoek zal blijven naar hét perfecte kopje koffie, dan komen koffiepads er bij jou echter waarschijnlijk niet. De kans is groot dat je liever zelf aan de slag gaat met verse koffiebonen, op zoek naar de voor jou perfecte blend.

 

Ook hier kun je tegenwoordig volop in los gaan, zeker nu er steeds meer machines op de markt komen die deze koffiebonen met liefde omzetten in een vers kopje koffie op maat. Je kunt kiezen voor een redelijk simpele machine, maar ook barista’s in de dop komen volop aan hun trekken bij de geavanceerde koffiemachines die te koop zijn.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden