Zwanger en sushi eten in Amsterdam? Dat kan!

Zwanger en sushi eten in Amsterdam? Dat kan!

Ben je gek op sushi? Snappen we, die Japanse hapjes zijn oh zo lekker. En goed nieuws voor de zwangere sushi-fans: je hoeft jouw avondje sushi eten in Amsterdam niet uit te stellen voor ná de bevalling. Ook tijdens je zwangerschap kun je namelijk sushi eten. Hieronder kom je te weten wat je niet en wél kan bestellen.

 

Zwanger en sushi eten: dat mag toch niet?

Sushi is een Japans gerecht dat bestaat uit afgekoelde, gekookte rijst, zeewier, groenten en (meestal) vis. Je kunt gaan voor gefrituurde-, gebakken-, gekookte- en rauwe vis. Vooral vanwege de rauwe vis bestaat er nogal wat onduidelijkheid of je sushi mag eten tijdens je zwangerschap. Het advies luidt: laat sushi met rauwe vis links liggen als je zwanger bent. Hierin kan namelijk de schadelijke listeria bacterie voorkomen. Deze kan een voedselinfectie veroorzaken met schadelijke gevolgen voor jouw ongeboren kindje. Gerookte vis, zoals gerookte zalm, kun je ook beter laten staan. Deze vissoorten zijn vacuüm verpakt en worden lang bewaard, waardoor de bacterie genoeg tijd heeft om zich te vermenigvuldigen. En dan is het nog oppassen roofvissen zoals zwaardvis, koningsmakreel, snoek, snoekbaars, haai, paling en tonijn. Dit zijn vissen die andere vissen eten, waardoor schadelijke stoffen zoals dioxines en kwik zich kunnen gaan opstapelen.

Maar niet getreurd: van een hoop andere sushi kun je wél onbezorgd genieten!

 

Deze sushi is zwangerproof

De keuze is reuze als het op sushi aankomt en dat is maar goed ook. Zo kun jij als mama to be toch genieten van een avondje sushi eten in Amsterdam. Als je een visliefhebber bent, kies dan voor gekookte of doorbakken vis. Dat wordt goed verhit waardoor alle bacteriën doodgaan. Verder kun je gaan voor sushi met krab, kip, doorbakken vlees of gefrituurde garnaal. Alle vegetarische sushi, met vullingen van komkommer, avocado, rode biet, tofu, fruit of gebakken ei, kun je natuurlijk ook veilig eten. Sommige sushi restaurants geven op de kaart aan welke gerechten geschikt zijn voor zwangere klanten.

 

Andere top gerechten als je gaat sushi eten in Amsterdam

Sushi eten in Amsterdam betekent niet dat er alleen sushi geserveerd wordt, integendeel: naast sushi staan er nog veel meer gerechten op het menu die je zonder risico kunt eten. Denk aan snacks zoals frietjes, gebakken banaan, gefrituurde inktvisringen, sesamballen en loempia’s. Top als knapperige afwisseling tussen de zachte sushi’s door. Ben je een echte meatlover? Dan kun je gaan voor diverse teppanyaki gerechten zoals lamskoteletten, BBQ biefstukspiesjes en kip in teriyakisaus. Ook soep, rijst en salade staan op het menu. Bestel bijvoorbeeld eens frisse wakame (zeewier) salade, heerlijke miso soep of smaakvolle Thaise curry. Niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond voor je. En heb je aan het eind van de avond nog een plekje over? Dan kun je gaan voor een bolletje ijs, schaaltje fruit of romige sorbet. Onmisbaar als je ook van die zoete zwangerschapscravings hebt.

 

Uiteten tijdens je zwangerschap? Ga sushi eten in Amsterdam!

Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg om op een veilige manier te kunnen genieten van een avondje sushi eten in Amsterdam. Als je de rauwe vis, gerookte vis en roofvissen maar vermijdt. Wij zeggen: geniet ze, ook voor de kleine!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden