Creatieve bijgerechten met aardappelen: een perfecte aanvulling op elke maaltijd

Bijgerechten met aardappelen

Dit zijn de lekkerste bijgerechten met aardappelen

Aardappelen zijn een veelzijdige en geliefde basis voor vele maaltijden. Naast hun rol als hoofdingrediënt kunnen aardappelen ook dienen als heerlijke bijgerechten. In dit artikel zullen we enkele creatieve bijgerechten met aardappelen bespreken die je maaltijd naar een hoger niveau tillen. Of je nu op zoek bent naar iets hartigs, knapperigs of romigs; er is altijd een aardappelgerecht dat aan je behoeften voldoet.

1. Geroosterde aardappelen met knoflook en rozemarijn

Geroosterde aardappelen zijn een klassiek bijgerecht dat bij vrijwel elke maaltijd past. Door ze te combineren met knoflook en rozemarijn krijgen ze een heerlijke smaak en aroma. Snijd de aardappelen, bijvoorbeeld van McCain Foodservice, in kleine blokjes en meng ze met gehakte knoflook, verse rozemarijn, olijfolie, zout en peper. Rooster de aardappelen in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer ze als bijgerecht bij vlees, vis of groenten.

2. Aardappelsalade met een twist

Aardappelsalade is een bekend bijgerecht, maar je kunt er een verrassende twist aan geven door toevoeging van andere ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens een aardappelsalade met spek, bosui en mosterddressing. Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Bak het spek knapperig en verkruimel het. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de aardappelen, spek en bosui met een dressing van mayonaise, mosterd, azijn, zout en peper. Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de aardappelsalade als bijgerecht bij een barbecue of picknick.

3. Aardappelgratin

Een aardappelgratin is een luxe en romig bijgerecht dat perfect past bij feestelijke gelegenheden. Snijd de aardappelen dun en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Giet er een mengsel van room, knoflook, zout en peper overheen. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en bak de gratin in de oven tot de aardappelen gaar en de kaas goudbruin is. Serveer de aardappelgratin bij een kerst- of paasdiner voor een extra feestelijke touch.

4. Aardappelpuree met knapperige uien

Aardappelpuree is een klassiek bijgerecht dat je gemakkelijk kunt opwaarderen met een knapperige topping van gebakken uien. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn met boter, melk, zout en peper. Bak in een aparte pan dunne uienringen knapperig in olie. Serveer de aardappelpuree met de knapperige uien erbovenop. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar kopen, bekijk bijvoorbeeld McCain producten. Dit bijgerecht past perfect bij stoofpotten, vleesgerechten en ovenschotels.

5. Aardappelwedges met kruiden

Aardappelwedges zijn een populaire keuze als bijgerecht bij burgers en sandwiches. Snijd de aardappelen in wigvormige stukken en meng ze met olijfolie, zout, peper en je favoriete kruiden zoals paprikapoeder, knoflookpoeder en gedroogde kruiden. Bak de wedges in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer ze met een dip van mayonaise, ketchup of zure room.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden