Fijne tips voor een geslaagde Paasbrunch

Fijne tips voor een geslaagde Paasbrunch

Het is bijna alweer zover: de Paasdagen staan voor de deur! Dit is vaak het ultieme moment om samen te komen met de mensen van wie je houdt; gezelligheid en natuurlijk lekker eten mogen tijdens Pasen niet ontbreken. Ben je van plan om een Paasbrunch te organiseren voor een aantal gasten maar kun je nog wel een aantal handige tips gebruiken, hieronder deel ik fijne tips voor een geslaagde Paasbrunch.

 

Welke lekkernijen zet je op tafel?

Fijne tips voor een geslaagde Paasbrunch

Een goede Paasbrunch kan uiteraard niet zonder diverse eiergerechten. Denk aan klassieke gekookte eieren, aan een heerlijk quiche of maak een verrassende frittata. Op mijn website vind je diverse recepten voor overheerlijke quiches, variërend van vegetarisch tot hartig met spek.

 

Naast gerechten met eieren, die over het algemeen zwaar op de maag kunnen vallen, is het een goede tip om licht eten zoals salades op tafel te zetten. Maak verschillende soorten salades, zoals een echte lente salade met jonge bladspinazie, een krieltjes salade met een luchtige yoghurt dressing of wat dacht je van een pasta salade met zelfgemaakte pesto, tomaatjes en mozzarella.

 

Een geslaagde Paasbrunch heeft uiteraard ook een aantal lekkere zoete lekkernijen nodig. Denk aan heerlijke cupcakes die je nog feestelijker kunt maken door ze een kleurtje te geven met kleurstoffen. Zo kun je bijvoorbeeld een gele cupcake maken en er een botercrème in een pastelkleur bovenop aanbrengen. Andere zoete lekkernijen kunnen zijn chocoladecroissants, scones met clotted cream, of bak een feestelijke laagjestaart. Om je zoete lekkernijen in de paassfeer te brengen, kun je kiezen voor eetbare decoratie of maak gebruik van chocolade paaseitjes.

 

Ben je niet zo’n zoetekauw, zet ook zeker wat hartige lekkernijen op tafel. Natuurlijk mogen versgebakken broodjes met lekker beleg niet ontbreken, maar denk ook aan bladerdeeghapjes, mini pizza’s of een bagel met gerookte zalm en roomkaas.

 

Tot slot kan het ook heerlijk zijn om wat vers fruit en yoghurt op tafel te zetten. Het is belangrijk om een goede balans te creëren tussen licht en zwaar voedsel.

Fijne tips voor een geslaagde Paasbrunch

 

Zorg voor lekker drinken

 

Natuurlijk mag lekker drinken ook niet ontbreken tijdens een Paasbrunch. Denk aan een heerlijke smoothie met vers fruit, zelfgemaakte limonade of pak echt uit met een verrassende mocktail. Zet verschillende kannen op tafel met verschillende soorten drinken, zodat je gasten kunnen kiezen wat ze willen drinken. Maak de drankjes extra gezellig door mooie glazen en leuke rietjes te gebruiken.

 

Schenk aandacht aan de tafelaankleding

 

Naast al het lekkere eten, is het natuurlijk ook leuk om wat extra aandacht te schenken aan de tafelaankleding. Kies voor een lichtgekleurde tafelkleed, bijpassende servetten én zet uiteraard je mooiste servies op tafel. Vooral pastelkleuren dragen bij aan een geslaagde paassfeer, denk aan lichtblauw, geel, roze en lichtgroen. Verder kun je de tafel nog leuk aankleden met een grote bos bloemen, of zet meerdere kleine vaasjes op tafel met mini-boeketjes. Kies voor bloemen die bij de lente passen, denk dan aan tulpen, narcissen en hyacinten. Voor de allerkleinste gasten kun je ook nog iets speciaals doen. Zorg voor een eigen bordje en beker, print een placemat uit die de kinderen zelf kunnen inkleuren tijdens het tafelen en laat ze op zoek gaan naar chocolade eitjes.

 

Met deze tips kun je een gezellige en heerlijke Paasbrunch organiseren en je gasten zullen met een volle buik en glimlach naar huis gaan!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden