Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

Op één van onze zwerftochten door de Noordoostpolder komen we in Nagele terecht. Nagele is een modern dorp in het nieuwe land. Het dorp was een experiment om als modeldorp te fungeren na de drooglegging van de Zuiderzee. Diverse architecten hebben van dit dorp een voorbeeld gemaakt waar nieuwste ideeën en modernste technieken werden toegepast. Veel groen, ruime aanleg en moderne huizen waren hier het ontwerp. Tegen de avond krijgen we toch wel trek. En op aanraden van iemand gaan wij genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele.

 

Pier16 (vroeger restaurant Schokkerhaven) is een restaurant met het mooiste uitzicht over het Ketelmeer. Het moderne pand valt al in de verte op. Niet alleen zomers kan je hier genieten, ook ’s winters heeft het uitzicht over het water zijn charme.

Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

Gastheer Johan ontvangt ons enthousiast en laat weten dat hij helaas geen tafel meer aan het raam heeft voor ons. Volgende keer dan maar bijtijds reserveren voor een plekje aan het raam, of nog beter van de zomer op het terras.
Het restaurant is modern en smaakvol ingericht, de stoelen zitten heerlijk en het terras met uitzicht over het water ziet er heel aantrekkelijk uit.

 

De menukaart is niet uitgebreid, maar er zit genoeg bij wat we lekker vinden. Ze werken hier met eerlijke en dagverse producten. Het meeste wat uit de keuken komt is vers geoogst uit de nabije omgeving. Daar houden wij van! De kaart wordt meerdere keren per jaar vernieuwd en naast de kaart worden er wekelijks variërende specials van streekproducten en seizoensproducten geboden.

 

Het zijn rustieke gerechten voor een redelijke prijs en wij gaan op het advies van Johan af en bestellen vooraf respectievelijk:
Tartaar van koud gerookte zalm verrijkt met kappertjes, een sjalotje en gemengde sla (€ 10,75) en de Geroosterde verse zalm met gemengde sla en kerrie-saffraan dressing. Deze laatste behoort tot het ExPIERiment menu. Het wisselende special menu, het bijzondere van dit menu is dat je het bedrag ervoor betaalt wat het je waard is. Tja, wel bijzonder …. wat moet je daarvoor nu gaan betalen? Laten we eerst maar gaan proeven.

Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

 

Maar daar verschijnt eerst een amuse, een lepeltje lekkers in de vorm van een zalmbonbon. Dat belooft al veel goeds voor wat komen gaat.
De zalmtartaar is verrukkelijk en lekker fris, misschien iets teveel sla erbij voor mijn smaak. Het krokantje in de vorm van bladerdeeg past er goed bij. Maar aan de overkant zit iemand te glunderen. Die zalm is echt fantastisch roept hij uit. De dunne plakken zalm op het bord zijn even aangebrand met een brander en geven de zalm een goede rokerige smaak. Van binnen is deze zalm nog lekker rosé en daardoor superzacht. Hij vind het zo lekker dat hij eigenlijk nog een portie wil bestellen. Ik zeg; wacht nou maar even af wat er nog meer komt.

Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

Wij drinken hierbij een glas Sauvignon Blanc Domaine Saint-Bénézet, Le Vrai Plaisir (€ 3,75). De wijn is lekker droog en fris met een aangenaam zuurtje en wat goed samen gaat met de zalm.

 

Voor mij verschijnt daar de hele gebakken Schol met een klassieke remouladesaus (€ 20,50). Johan had mij al gewaarschuwd dat het om een hele vis gaat. Daar ben ik niet bang voor, kom maar op met die platvis. Het is een lekker visje, zo lekker zelfs dat het eigenlijk de remouladesaus niet nodig heeft. Ik zit heerlijk te peuzelen. Manlief heeft de gebakken Kalfsribeye met chimichurri van het menu. Tot onze verrassing ligt er een rode saus op het bord die niet op de chimichurri lijkt die wij kennen. Het kalfsvlees is tot in de perfectie gebakken en de saus erbij is zalig. Het lijkt een beetje op een Romesco saus. Wij vragen aan Johan waarom een rode ‘ chimichurri’? Dat is het ExPIERiment zegt hij met een knipoog. Maakt niet uit ….. de saus smaakt er heel goed bij. Erbij worden schaaltjes met lekker ouderwets gebakken krieltjes, mayonaise, broccoli en een heerlijk aangemaakte sla geserveerd.

Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

Ik vind de witte wijn zo lekker en blijf dit drinken bij mijn schol, manlief gaat voor de rode Syrah, Mourvèdre & Marselan, Mouline de Léne, Zanzibar (€ 4,25). Een wijn met een rijke smaak van rood fruit en zwarte bessen.

 

Ik moet het rustig aan doen in verband met mijn dieet, heb heel erg lekker gegeten, dus geen behoefte meer aan een dessert. Maar hubbie gaat altijd voor een nagerecht en bij zijn menu hoort nog de huisgemaakte Chocolademousse. Dat komt goed uit want hij is gek op chocolademousse! Hij zit echt te smullen van zijn favoriete nagerecht en het bord is in no-time leeg. Omdat hij het portie wat klein vindt, bestelt hij zelfs een tweede portie (waar laat hij het)!

Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

We genieten van deze avond, ten eerste door de prachtige plek, ten tweede vanwege het eten en als laatste door de professionele bediening van onze gastheer Johan. Hoe druk het ook is deze avond, hij blijft de kalmte zelve en neemt ook alle tijd voor ons en adviseert ons daar waar nodig. Chapeau!

 

Pier16 ligt een beetje afgelegen, maar is het omrijden zeker waard. Dus mocht u op de A6 rijden en langs afslag 13 Urk/Nagele komen, pak dan deze afslag en rijdt even een paar kilometertjes door om dit restaurant te bezoeken. Je kunt er zomers en ’s winters terecht voor de lunch en diner. Ga even lekker PIERewaaien langs het water en laat je dan verwennen in Pier16. Wij gaan er zeker op een mooie zomeravond weer naar toe om op het terras te dineren en te genieten van de zonsondergang in het water.

 

Restaurant Pier 16 
Schokkerhaven 1
8308 PX Nagele
0527 653 222
info@pier16.nl


1 reactie
Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden