Kookboek review KOOK!

Kookboek review KOOK!

Uitgekookte recepten voor een gezond(er) lichaam, staat er op de cover. Het is een slim kookboek met (h)eerlijke recepten. Niet alleen een boek met overheerlijke recepten maar ook een boek vol met gezonde tips en waar boeren en telers aan het woord komen om te vertellen over hun producten. Hierbij mijn Kookboek review KOOK!, de smaak van gezond eten!

 

Het boek laat je kennismaken met fantastische verantwoorde recepten en vijzelt je voedingskennis op. Het laat je zien welke voedingstoffen goed zijn voor bijvoorbeeld jouw spieren, hart, weerstand, etc. De recepten uit het boek komen van ZTRDG.nl een site met seizoensgebonden recepten, meestal van biologische producten. Bij de recepten leer je de wisselwerking tussen voeding en lichaam (uit het magazine gezondNU).
Elk hoofdstuk pakt een onderdeel van je lichaam aan, met tips van welke voeding goed is voor de betreffende lichaamsdelen en daarbij natuurlijk heerlijke recepten.

 

Hoofdstuk 1 heet Tempo, tempo! en behandelt energie, minder stress en beter slapen.

 

Daarbij zitten tips wat je wel of niet moet doen hiervoor en een boodschappenlijstje met voedingsmiddelen die goed zijn voor een betere slaap en minder stress. Leuk om te lezen welke producten wat kunnen doen voor je. Zo blijkt dat de ouderwetse warme melk voor het slapen gaan inderdaad een heel goed middel is.
De recepten zijn natuurlijk hierop aangepast. Zo beginnen we met een heerlijke Gestoomde zeewolf tot aan een Kruidige chai-thee.

 

Hoofdstuk 2 gaat over sterke botten, soepele spieren en minder blessures.

 

Wie wil dat nou niet! Calcium (in o.a. melkproducten en boerenkool), Omega-3 (in vette vissen) en Magnesium zijn goed voor onze spieren, gewrichten en botten. Natuurlijk zijn de recepten hierop gebaseerd, wat te denken van een Broccolisalade, een verwarmende Aardpeersoep of Luchtige pannenkoekjes met hangop.

Kookboek review KOOK!

 

Hoofdstuk 3 gaat over weerstand, darmflora en bijnieren.

 

Deze hebben alle drie met elkaar te maken. Je darmflora is een essentieel onderdeel van jouw afweersysteem. Dus voor een betere weerstand gaan we aan het fruit en de groenten waar veel Vitamine C in zit, Vitamine D (daglicht en vette vissen) en Vitamine A voor het immuunsysteem. Als je de heerlijke recepten ziet zoals bijvoorbeeld een Paella, sta je er eigenlijk niet bij stil dat dit zo goed kan zijn voor je.

Kookboek review KOOK!

 

Hoofdstuk 4 behandelt de hormonen.

 

Vooral die van de vrouwen, want onze hormoonspiegel is een maandelijkse carrousel. Ook hiervoor bestaan natuurlijke voedingsmiddelen zoals plantaardige oliën, kamillethee en vezels in groenten. Spaghetti met kokkels en knoflook is dus goed voor ons dames! En een Zomers fruitijsje, Noedels met wakame en Mexicaanse salade ook.

 

Hoofdstuk 5 een stralende huid, dat willen we allemaal toch?

 

Noten zijn daar goed voor, vette vissen, groenten en fruit met bètacaroteen, Vitamine B2 en C, het zijn allemaal gezonde vetten die goed voor onze huid zijn. Dus gaan we aan de Havermout droomgebak, Geroosterde wortels, Gravad Lax en Groentefrietjes. Niet verkeerd toch?

Kookboek review KOOK!

 

Hoofdstuk 6 gaat over kiloknallers.

 

En dan niet de kilo’s vlees die in de aanbieding zijn, maar de voeding die ervoor zorgt dat wij de kilo’s kwijtraken. Hoppa. Geen crashdieet, maar gezond en vezelrijk eten is de oplossing. Ook gezonde vetten horen daarbij en daar komen de vette visjes weer voorbij, voor mij geen straf hoor. Groene kokoscurry met zalm, dat ziet er zo lekker uit. Bulgurkoekjes met waterkers en koriander, is ook niet verkeerd hoor.

Kookboek review KOOK!

 

Hoofdstuk 7 voor een soepele buik en darmen.

 

Hier gaat het over onze spijsvertering en wat daarmee mis kan gaan. Opgeblazen gevoel, obstipatie, spastische darm en voedselallergieën kunnen allemaal te maken hebben met hetgeen wij eten. Vezels is hierbij het toverwoord en groenten en fruit zitten hier vol mee. Begin de dag goed met ontbijt (niet overslaan hoor), hierbij brengen de vezels jouw spijsvertering op gang. Het recept van Gevuld brood lonkt je tegemoet in het boek. Zelfs een Groentepizza en Kroketjes van zilvervliesrijst zien er verleidelijk uit. Al dit lekkers is goed voor je.

Kookboek review KOOK!

 

Hoofdstuk 8 zijn hartenkreten.

 

Alles wat met hart, vaten, bloedarmoede, cholesterol en hoge bloeddruk te maken heeft komt hier aan bod. De mediterrane klassiekers zoals aubergine, courgette, tomaat en artisjok en natuurlijk de olijfolie zijn aanraders voor een gezond hart. Heerlijke kokostaartjes, Notenrepen of een Indiase wortelsoep kunnen bijdragen om je lichaam in goed conditie te houden.

 

Dit boek helpt je jouw voedingskennis te vergroten. Daarbij staat het vol met recepten die je stuk voor stuk wilt uitproberen. En het leuke is dat ze nog goed voor jouw gezondheid zijn. Kennis smaakte nog nooit zo lekker.

 

En ik heb goed nieuws voor jullie. Van de uitgever mag ik dit boek verloten onder mijn volgers. Wat moet je daar voor doen: deel en like het bericht op Facebook en laat weten waarom jij dit boek zo graag wilt hebben.

 

Wil je het boek bestellen, dan kan dat hier.

 

 

ISBN 978 90 756 90 644

NUR 441


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden