Ontvoerd op mijn verjaardag

Ontvoerd op mijn verjaardag

Je wordt 60, dat is best wel een dingetje. Mijn hubbie zit vol verrassingen en na verwend te zijn geweest met een prachtig gigantisch boeket bloemen en paarse tafelaccessoires, hoor ik dat ik niet hoef te koken vandaag. Ik houd niet van zulke verrassingen en zit me de hele dag suf te bedenken waar we naar toe gaan? Eindelijk gaan we op pad en dan rijdt hij ook nog om, om andere mogelijkheden zoals restaurants in Harderwijk niet uit te sluiten. Dan rijden we richting Lelystad, gaan we naar Flantuas of de Gordiaan? De A6 op helemaal richting Sneek, waar we heerlijk hebben gegeten in De Walrus? Nee dat is te ver rijden voor je verjaardag, zegt hubbie. De Boet in Urk, waar we met Laura de Grave zo lekker hebben gegeten voor het boek Nederland kookt? Dat is de afslag die we nemen, maar we gaan rechtsaf richting Nagele dus NU weet ik het … Restaurant Pier16 aan het water! Ontvoerd op mijn verjaardag!

 

Pier16

Ontvoerd op mijn verjaardag

We hebben er al een keer eerder genoten en als we aankomen kunnen we nog net een mooie foto maken van de zon die verdwijnt ‘in’ het water. Het is natuurlijk ook Valentijnsdag op mijn verjaardag, het restaurant is speciaal voor deze romantische dag aangekleed. Gastheer Johan kennen we nog van de vorige keer en het ontvangst is wederom uiterst vriendelijk. We beginnen met de speciale drankjes voor Valentijnsdag een alcoholvrije mocktail voor mij en een bokbier voor hubbie. De eigenaar Henk Slump arriveert met zijn vrouw Hilde en we gaan met ze aan de stamtafel zitten. WAT een gave tafel is dit trouwens!

 

Valentijnsmenu

 

Het speciale Valentijnsmenu bestaat uit drie gangen. We kunnen uit het voorgerecht en hoofdgerecht kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch.
Hubbie kiest voor de Gerookte zalm en ik voor de Carpaccio als voorgerecht. Ondertussen schuift de wijncompagnon van Henk Slump, Ferencz Deli met zijn Franse vrouw aan. Dit wordt dus een zeer romantisch etentje voor twee … not :)!

Ontvoerd op mijn verjaardag Ontvoerd op mijn verjaardag

Blijkt dat Ferencz en hubbie veel gemeen hebben. Ze zijn beiden Fries, als sterrenbeeld Vissen en ook nog eens twee spraakwatervallen. Het wordt een boeiende conversatie over een revolutionaire nieuwe wijn die we vanavond gaan proeven…. wijn zonder sulfiet! De vervanger hiervoor is een natuurlijke product, die op wetenschappelijk onderzoek en in samenwerking met een Nederlands wijn expert uit Limburg, is ontwikkeld. We proeven de Riesling en de Chardonnay en ze zijn beiden voortreffelijk! Dit kon weleens een ware revolutie voortbrengen in de wijnindustrie.

 

Hoofdgerecht

 Ontvoerd op mijn verjaardag

Hubbie kiest de Entrecote (perfect bleu gegaard) met mousseline, romanesco, shiitaki en , smakelijke specerijenjus en ik ga voor de Zeebaars met bloemkool, shiitake, notenboter en amandel. De vis heeft een heerlijk krokant huidje en het was zo lekker dat ik alles heb opgegeten ondanks mijn kleine maagje. Erbij worden nog een heerlijke salade, dagverse lokale groenten, gebakken aardappeltjes en friet met mayo geserveerd.
Hilde kiest de Bloemkoolsteak als vegetarisch gerecht. Het gesprek vliegt over tafel van Amerika naar Cannes terug naar Heerenveen en Zeewolde. Alles smaakt heerlijk en het uitzicht is met de zonsondergang direct aan het water is prachtig.

 

Dessert

Chocolat d’amour. Het dessert bestaat uit Chocoladeverrassingen voor twee. Een groot bord met overheerlijke pure chocolade en amandelmousse, witte chocolademousse, pralinécreme, vanille panna cotta, vanille ijs, chocolade brownie, merengues en kruimeldeeg. Ik doe het nog heel voorzichtig aan met dessert na mijn gastric sleeve operatie. Hubbie gaat zich helemaal te buiten aan de rest en eet bijna twee desserts op!

 

Ontvoerd op mijn verjaardag

 

Pier 16 is voor ons een stukje rijden, maar de rit dubbel en dwars waard. De ligging aan het water geeft rust en het eten is – met de nieuwe chef aan boord sinds januari – uitstekend. Het is een echte aanrader! Ik werd met plezier op deze manier ontvoerd op mijn verjaardag en het eten met onverwacht gezelschap was bijzonder leuk.

Ontvoerd op mijn verjaardag

Laat je het mij even weten als jij er eens gaat eten?
Met culinaire groeten uit Flevoland!

 

Restaurant Pier 16
Schokkerhaven 1
8308 PX Nagele
0527 653 222
info@pier16.nl


2 reacties
Judith

februari 15, 2019 @ 9:52 pm

Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag

Hanneke de Jonge

februari 16, 2019 @ 1:13 pm

Dankjewel Judith :). Hartelijke groeten Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden