Op naar een betere gezondheid: meer fruit eten

Op naar een betere gezondheid: meer fruit eten

Fruit is echt een alleskunner. Je kunt het eigenlijk de hele dag door eten. Denk maar aan een heerlijk ontbijtje dat bestaat uit fruit met granola, of een smoothie. Of bij de lunch op brood of als diner verwerkt in een pokebowl bijvoorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk ook het perfecte tussendoortje. Toch eet nog lang niet iedereen de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram fruit per dag. Hoewel er tijdens de coronapandemie meer aandacht is geweest voor een gezond voedingspatroon, liggen de verleidingen van ongezonde happen bij de lunch op werk of tijdens dagjes weg of vakanties weer op de loer.

Op naar een betere gezondheid: meer fruit eten

 

Extra vitamines kunnen hard nodig zijn

 

Het eten van voldoende fruit is eigenlijk altijd belangrijk. Momenteel zou het echter niet verkeerd zijn er extra aandacht aan te besteden. Terwijl met de opening van de samenleving (denk aan weer op locatie werken en vakanties) de ongezonde happen overal aanwezig zijn, kunnen juist nu veel mensen wel een extra boost voor hun weerstand gebruiken.

 

De eerste maanden van het jaar leek wel iedereen een of meerdere keren ziek te zijn. Ging het niet om een coronabesmetting, dan wel om griep of een ander verkoudheidsvirus. Deze virussen kregen vrij spel toen de meeste coronamaatregelen opgeheven werden. Uit onderzoek bleek dat in maart een ongekend hoog ziekteverzuim werd geregistreerd. Ruim een op de tien medewerkers moesten zich een of meerdere keren ziek melden. Met sneeuw nog de laatste dagen van maart en een relatief natte en koude aprilmaand werden de condities om virussen het hoofd te bieden er ook niet echt beter op.

 

Zijn er in jouw omgeving nog steeds mensen ziek? Of het nu om een familielid, vriend of collega gaat, wat extra vitamines om de weerstand een boost te geven is zeker geen overbodige luxe. Met gelukkig eindelijk wat warmer en zonniger weer op komst zit het waarschijnlijk met de vitamine D wel goed. Met een For You Gifts fruitmand geef je ze een boost als het gaat om andere vitamines.

 

Deze gezondheidsvoordelen heeft het eten van fruit op de lange termijn

 

Onlangs bleek uit cijfers van het CBS dat in ons land nog steeds de helft van de mensen overgewicht of zelfs obesitas heeft. Sinds het begin van het Nationaal Preventieakkoord in 2018 is dit aantal nagenoeg niet veranderd. Hoewel sinds april 2022 wordt geprobeerd dit terug te dringen door de vergoeding van het anti-obesitas medicijn liraglutide, zou het nog veel beter zijn als er meer aandacht komt voor preventie van overgewicht. Het eten van voldoende fruit zou hieraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

 

Door het eten van voldoende fruit verbeter je immers ook op de lange termijn je gezondheid. Het extra vocht dat je binnenkrijgt, plus de vezels, vitamines en mineralen hebben allerlei positieve effecten op je gezondheid. Niet gek dus ook dat fruit een belangrijke plek inneemt in de Schijf van Vijf. Voldoende en gevarieerd fruit eten verbetert het immuunsysteem, en verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, darm- en longkanker en diabetes type 2.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden