Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Op een vrije dinsdag gaan wij naar Amsterdam om wat boodschappen te doen. En natuurlijk gaan wij dan ook uit eten in de stad. Nu zijn er oneindig veel restaurants in Amsterdam, maar we hebben zin in Indiaas eten. Zo komen wij terecht bij Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam. Van buiten ziet het er een beetje simpel uit, maar binnen is het erg gezellig. Een ontzettend vriendelijke gastheer heet ons welkom en we mogen zelf een tafel kiezen.

 

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

 

In het Indiaas restaurant in de Pijp  hangt een ongedwongen sfeer. De bediening is echt top en doen alles om het ons naar de zin te maken. Als je binnenkomt, komen de heerlijke geuren uit de keuken je al tegemoet. En dat ruikt al veelbelovend.
De menukaart biedt een hele grote variatie aan authentieke Indiase gerechten. En omdat wij eigenlijk niet kiezen kunnen uit al deze gerechten, laten we het aan onze gastheer over. Gelukkig lusten we alles, dus laten wij ons graag verrassen.

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Punjabi keuken

 

Punjab ligt in het noorden van India. En de lokale specialiteiten daar zijn toch wel de tandoori gerechten. Er wordt in deze streek veel vegetarisch gegeten, maar ook (lams)vlees, kip en vis zijn populair. Ook wordt hier veel met zuivelproducten gewerkt, waar o.a. paneer, raita en lassi van gemaakt wordt.
Bekende gerechten zijn o.a. de tandoori kip, biryani, kebab, naanbrood, butter chicken en kip tikka.
En in de vegetarische gerechten worden allerlei soorten peulvruchten gebruikt, denk aan
de bekende tarka dal. Dit en nog veel meer is te vinden op de menukaart van Pind Punjabi.

 

Voorgerechten

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Onze gastheer stelt voor dat we beginnen met de special appetizers, dit is een proeverij van zes verschillende voorgerechten.
Wij krijgen de volgende heerlijkheden geserveerd:

 

Indiaas gekruide kippenvleugels, geroosterd in de tandoor.
Paneer pakora, gekruide paneer in bloembeslag en gefrituurd.
Kip pakora, gemarineerde kippenborst klaargemaakt in de tandoor.
Reshmi kebab, mild gekruid gehakt (lamsvlees en kip), gemengd met vers gehakte kruiden en daarna gebakken in de tandoor.
Uien bhaji, de klassieke Indiase snack van gekruide ui beignets.
Vegetarische samosa, mini gefrituurde pasteitjes gevuld met seizoensgroenten.

 

Dit geserveerd met een selectie van Indiase chutneys en pappadums.
Stuk voor stuk lekkere gerechtjes waarvan de paneer pakora mijn favoriet was.
Erbij drinken we een lekkere witte huiswijn.

 

Hoofdgerechten

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Het is moeilijk kiezen uit alle hoofdgerechten die op de kaart staan en wij laten ons verrassen wat de chef voor ons gaat bereiden.
Dit zijn lamskoteletjes tandoori, super malse en sappige lamskoteletjes gedoopt in een smakelijke yoghurt marinade en geserveerd op een bedje van roergebakken groenten. Deze lamskoteletjes zijn echt hemels lekker.

 

En kip balti, licht pittige stukjes kipfilet gebakken in een gekruide currysaus, ook ontzettend lekker. Als bijgerecht een aloo mattar, aardappelblokjes en erwten gestoofd in een lichte pittige tomatensaus. Verder krijgen we nog gekruide rijst, rauwkost en heerlijk knoflook naanbrood.
We drinken een rode syrah huiswijn.

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Omdat het toch te veel is, blijft er nogal wat over. Er wordt heel vriendelijk gevraagd of wij het willen meenemen naar huis. Het wordt keurig voor ons verpakt en wij kunnen de volgende dag nog een beetje nagenieten van al dit heerlijks. Het komt weinig voor dat in een restaurant gevraagd wordt of je een ‘doggy bag’ wilt meenemen. Ik vind het wel super attent moet ik zeggen.

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Eigenlijk zitten we al vol, maar ja die nagerechten op de kaart staan wel te lonken naar ons. Maar ja wat ga je kiezen uit zoveel lekkers. Ik wil sowieso de kulfi proberen. Dit is een traditioneel Indiase ijsdessert, op smaak gebracht met kardemom en noten.

 

En het tweede nagerecht is patiala shahi, dit is een combinatie van kulfi en kheer kesari.
Het is een warme romige rijstpudding met de smaken van kardomom en saffraan en fruit, noten en kulfi erin. Ik vond het heerlijk en de kardamom en saffraan kon je goed proeven.

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam

Wat hebben wij deze avond genoten van het heerlijke eten en de gastvrijheid. We komen zeker nog een keertje terug om nog meer van de kaart te proeven.

 

Pind Punjabi Indian Restaurant in Amsterdam
Van Woustraat 240
1073 NC Amsterdam


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden